villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00, 09:00 - 01:00
villareyonu
    27Aralık2021

    Tam Bir Yeşil Vadi: Yanıklar Köyü

    Yanıklar Köyü Muğla – Fethiye sınırlarındadır. Karaçam, kızılçam, sedir, meşe ve fundalıkların bulunduğu Yanıklar, idari açıdan mahalle statüsüne sahiptir. Bölgede sığla ormanları meşhurdur. Anadolu sığla ağaçları, Ege ve Akdeniz'in endemik bitkileri arasındadır. Anadolu sığla ağacı, dünya genelinde görülen sığla ağaçlarından farklı olduğu için özeldir. Anadolu sığlalarının çiçekleri kırmızımsı renklidir. Olgunlaşmalarıyla, dikenli kozalak haline gelirler. Beş köşeli yapraklar ve onlarca sivri uca sahip kozalaklar, ağacın kokulu gövdesini süsler. Yeşilliği dışında köyün dikkat çekici özelliği, berrak su kaynaklarıdır. Yanıklar Köyü, ortasından bir çay geçen ve iki göle sahip olan bir bölgedir. Kargı Çayı, Akgöl ve Katlıç Gölü mahallenin merkezi noktalarındadır. Sularda kaplumbağa, balık ve su yılanı görmek mümkündür. Özellikle su yılanları ziyaretçilerin endişelenmesine yol açabilir. Fakat zehirsiz ve küçük yapılı hayvanlardır. Yanıklar Köyü tehlikesiz bir doğa tatili yapmak isteyenler için elverişlidir. Yemek, çay ve soğuk içecek hizmeti veren işletme, kampa uygun bir alan da oluşturmuştur. Ziyaretçiler mahalleye gelip, çeşitli gereksinimlerini karşılayarak tatil yapabilir. Yüzme, kamp, doğa yürüyüşü ve doğa fotoğrafçılığı bölgede gerçekleştirilen yaygın aktivitelerdir. İşletmeye ait alanda piknik yapılamadığı gibi, mangal yakılması da yasaktır. Bu kısıtlama, Yanıklar’ın temiz havasını ve doğal güzelliklerini korumak içindir.

    Yanıklar Köyü Nerede? Yanıklar Köyü’ne Nasıl Gidilir?

    Yanıklar Fethiye ilçesinde bulunur. İlçe merkezinden 14 – 15 kilometre kuzeyde bulunan köy, Muğla il merkezinden 125 kilometre uzaklıktadır. Göcek, İnlice ve Kargı Mahalleleri, köye en yakın olan yerlerdir. Yanıklar merkezinin denize kıyısı yoktur fakat bölgede meşhur bir plaj vardır. Deniz tatilini doğa tatiliyle bir araya getiren Yanıklar Köyü, ilçe merkezinden uzakta olduğu için toplu taşıma seferlerinin pek yapılmadığı bir yerdir. Buna rağmen mahalleye çıkan yol gayet düzgündür. Ortalama özeliklere sahip motosikletler, arabalar veya bisikletler kullanılarak köye ulaşmak zahmetsizdir. Etrafı yeşilliklerle kaplı bir yolda yürümek isteyen tatilciler, 30 – 40 dakikalık bir yürüyüş yaparak bölgeye ulaşabilir. Fethiye ile Yanıklar Köyü arasında birçok boş alan vardır. Buralarda piknik yapmak mümkündür. Köye varmadan önce mangal yakacak olanlar, ateşi kontrol altında tutmalıdır.

    Yanıklar Köyü Gezilecek Yerler Sıralamasında Nereler Vardır?

    fethiye yeşilvadi

    Yanıklar'ı ziyaret edenler bölgede kamp yapabilir, yüzebilir, fotoğraf çekebilir, su kaydırağına binebilir veya doğal ortamlarda egzersiz gerçekleştirebilir. Yanıklar Köyü Muğla sınırlarındaki en iyi korunmuş yerler arasındadır. Burada birçok şey yapmak mümkün olsa da, öne çıkan aktiviteler yüzme ve kampingdir. Köyde gezilecek başlıca yerleri ise bu aktiviteler belirlemiştir. Fethiye Yanıklar Köyü gezilecek yerler konusunda öncelikli olarak şu seçenekleri sunar:

    Yeşil Vadi

    Yanıklar Köyü gezilecek yerler sıralamasında Yeşil Vadi önemli bir yere sahiptir. Burası, bölgenin karakteristik ağaç ve bitkileriyle doludur. Vadinin ortasından Kargı Çayı geçer. Su kıyılarına tatta platformlar inşa edilmiştir. Bunların üzerinde çadır kurmak veya kurulmuş çadırları kiralamak mümkündür. Çayın serin ve yoğun akıntılı suları üzerinde kamp yapmak keyifli olabilir.

    Karaot Plajı

    Köy merkezinin batısında bulunan Karaot Plajı, küçük fakat temiz bir kumsala sahiptir. Bölgrde meşhur olduğu için Yanıklar Köyü Plajı olarak da isimlendirilir. Ege ve Akdeniz’deki en sakin plajların başında gelir.

    Katrancı Koyu Tabiat Parkı

    Katrancı Koyu, Yanıklar Köyü civarında meşhurdur. Etrafı ağaçlarla çevrili olan sahil bölgesinde yüzmek veya şişme bot turu yapmak mümkündür. Koy'daki kumsal pek geniş sayılmasa da sular yüzmeye elverişlidir.

    Muğla – Fethiye Yanıklar Köyü civarında keyifli bir tatil yapmak için, bütçenize uygun villalar kiralayabilirsiniz. Villa Reyonu'nda, tatil zevkini artırabilecek gayrimenkuller sizi bekliyor.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:15:32

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin