villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    31Aralık2021

    Kalkan Merkez'de Neler Yapılır?

    Kalkan Merkez'de Neler Yapılır?

    Hayatın her anı değerli. Zaman ise çok hızlı ilerleyen bir kavram oldu. Gündelik yaşantı, giderek daha da monoton bir hâl almaya başladı. İnsanlar, şehirlerin stresinden kurtulmak için günübirlik gezilere dahi ihtiyaç duyar oldu. Bunun için yaz aylarında, yılın tüm yorgunluğunu atmak için iyi bir tatil yapmak önemli. Özellikle Akdeniz ve Ege'de denizin, kumun ve güneşin keyfi tüm yılın stresini alıp götürüyor... Akdeniz’in eşsiz maviliğinde, Antalya’nın küçük şirin bir beldesi Kalkan Merkez sakin ve huzurlu bir tatil keyfi sunuyor.

    Tarihi yerleri, ormanlık alanları, kendine özgü yemek çeşitleri ile Kalkan Merkez farklı bir tatil deneyimine olanak tanıyor. Tekne turları, tarihi uzun merdivenleri, denizin turkuaz maviliği ile muhteşem bir tatil merkezi. Büyük keyif alacağınız, her anını dolu dolu yaşayacağınız bir tatil sizleri Kalkan Merkez’de bekliyor.

    Eski Uygarlıkların Yaşayan Tarihi ile Geçmişe Yolculuk Yapabilirsiniz

    Geçmiş uygarlıkların izini taşıyan Kalkan Merkez gezilecek yerler sıralamasında antik kentler öne çıkar. Bu bölge 1988 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmiştir. M.Ö 7. yüzyıllardan günümüze kadar uzanan tarihi mezarlar, lahitler ve yapılar yer alır. Özellikle Yunan Uygarlığının izleri görülür. Letoon Antik Kenti’nde, Yunan mitolojisinde adı geçen tanrı ve tanrıçaların tapınakları bulunur. Tarihi tapınakların izlerini yansıtan Kalkan Merkez ile farklı bir dünyaya pencere açabilirsiniz.

    Patara Antik Kenti, Likya'nın başkenti olarak bilinir. Burada yer alan Patara Plajı ise dünyaca ünlü plajlar arasında yer alır. Sahil uzunluğu 12 km olan plaj dünyanın en uzun plajıdır. Ayrıca buraya ününü kazandıran, kum tepeleri ile Caretta Caretta kaplumbağalarıdır. Kaplumbağa türü olan carettalar, sadece yumurtalarını bırakmak için karaya çıkarlar. Yumurtalardan çıkan yavru carettaların deniz ile ilk defa buluşmalarını seyretmek büyük keyif verir. Bu olağanüstü anı kaçırmamak için nisan- temmuz ayları arası Kalkan Merkez Patara Plajında olmak gerekir.

    Bölgenin önemli tarihi yapılarından birisi de Kaş Antik Tiyatrosu’dur. M.Ö 1. yüzyılda 4 bin kişilik kapasiteli olarak inşa edildiği bilinir. En önemli özelliği ise sahnesiz ve cephe karşısının denize açık olmasıdır. El ele dans eden 24 kız figürü de burada yer alır. Hayretler uyandıran diğer bir tarihi yapı ise Batık Şehir Kekova’dır. Depremler sonucunda deniz altında kaldığı için bu adı almıştır. Kekova'yı tekne turları ile de gezebilirsiniz. Simena Antik şehri, sağlam kaleleri ile bilinir. Özellikle Antalya’nın Demre ilçesinde yer alan ‘Noel Baba Kilisesi’ ise her yıl ziyaretçilerin ilgi duyduğu yerler arasındadır. Aralarında destansı hikayelerin anlatıldığı daha birçok medeniyete ait kalıntılar ve eserler Kalkan Merkez ve etrafında yer alır.

    Akdeniz'in Saklı Kalmış Cenneti: Kalkan Merkez

    kalkan panoramik fotoğraf

    Kaş ilçesinin en şirin beldesi Kalkan Merkez yemyeşil doğa manzarası, denizin mis kokulu havası, adım adım tarih kokan mekânları ile saklı bir cenneti andırır. Tatilcilerin en gözde mekânları arasında yer alan Kalkan Merkez tekne turları ile de keyifli vakitler geçirmenizi sağlar. Akdeniz’in berrak ve saf suyunda serinlemek, tekne turları ile mükemmel koylarda denizin keyfini çıkarmak ise mutlaka yapmanız gereke aktiviteler arasındadır.

    Kalkan Merkez yemek yerlerinde en leziz yemekleri de tadabilirsiniz. Palmiye ağaçlarının gölgesinde, kalabalık ortamlardan uzak bu mini şehirde yemek yemenin keyfide bambaşkadır. Sahil kenarlarında, deniz mahsullerinin en farklı çeşitleri restoranlarda en usta ellerde hazırlanır. Restoranlarda bar ve canlı müzik ile de farklı bir atmosfer yaşayabilirsiniz. Sabahları bol menülü Kalkan Merkez kahvaltı restoranları ile de güne dinç başlayabilirsiniz. Kalkan Merkez çarşıda dolaşabilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

    Antalya’nın şirin ve sakin kenti; Arnavut kaldırımlı sokakları, yat limanları ile farklı bir tatil keyfi yaşatır. Kalkan Merkez'de konforlu bir konaklama için Villa Reyonu'nun size sunduğu alternatiflere göz atabilirsiniz! Uygun fiyat tekliflerini değerlendirebilir; hayalinizdeki tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.

     


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 16.12.2023 13:55:33

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin