villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    8Aralık2021

    Fethiye'de Denize Girilebilecek Plajlar

    Fethiye'de denize girilebilecek en güzel plaj ve koylar başlıklı bu yazımızda sizlere tatiliniz boyunca bölgede rahatlıkla denize girebileceğiniz alanları tanıttık. Fethiye, Muğla’nın en geniş yüzölçümüne sahip ilçesidir. Milattan önce 3000 yılına ait kalıntıların bulunduğu bu bölge de, doğal güzelliklerin yanında, tarihi dokuya ulaşmak da mümkündür. Turizm anlamında birçok zenginliği barındıran bölgede, yamaç paraşütü vb aktiviteleri yapabileceğiniz alanlar, birbirinden güzel plajlar ve koylar yer almaktadır. Bölge sizin için çok güzel plaj ve koyları barındırıyor. Son yıllarda çok fazla ziyaret edilen ve tatil için tercih edilen bu plaj ve koylardan bazıları çok kalabalık olabiliyorken, bazıları ise daha sakin bir tatil imkanı yaşamanızı sağlayacaktır.

    Fethiye’nin birçok kısmında ağaçlar, endemik bitkiler, kelebekler, kuşlar ve Caretta Caretta’lar ile doğal yaşam alanları, kum tepeleri, denize batmış tarihi evleri görmeniz mümkündür. Bu hali ile de hem doğal hem tarihi hem de birçok spor faaliyeti gerçekleştirmenizi sağlayacak bir yapıdadır.

    Tatil amaçlı geldiğiniz bölge de konaklama tercihinizi son yılların trendi kiralık villa tatili olarak tercih ederseniz, yazımızın devamında yer alan tüm plajlara gitme imkânınız olacaktır. Doğayı ve denizi seviyor, klasik otel odasına tıkılıp kalmak istemiyorsanız, Villa Reyonu firmamız aracılığı ile hayalinizdeki villa tatili’ni yaşayabilirsiniz. Hem villa tatili yapıp hem de Fethiye’nin birbirinden güzel plaj ve koylarında denize girebilirsiniz.

    Sizler için hazırladığımız Fethiye’nin denize girilebilecek plajları ve koyları yazımızı, gelin hep birlikte okuyalım.

    Ölüdeniz Plajı

    Ölüdeniz Plajı, Muğla’nın en çok tercih edilen tatil yeridir. 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz Plajı, turizm beldesi olarak çokça gelişmiş bir yerdir. Likyalılar’a kadar uzanan bir tarihe sahip olan Ölüdeniz, Teke Yarımadası’nda bulunur. Türkiye’nin, lagün de denen coğrafi bir oluşumu olan deniz kulağının birinin örneği de Ölüdeniz Plajı’dır. Ölüdeniz Plajı, adından da anlaşılabileceği gibi hareketsiz bir denize sahiptir. Bir göl gibi, herhangi bir fırtına da bile çok az hareket gözlenmektedir bu denizde…

    Ölüdeniz, çok durgun ve sakin bir denize sahip olsa da, bir o kadar da temizdir. Çünkü dipten açığa doğru bir akış hareketi mevcuttur ve Ölüdeniz’in dipten yoğun bir kaynak suyu akışı bulunur. Bunun yanında kaynak sularının mevcut deniz suyu ile tuz farkı olması ve bunun da bir yoğunluk farkı oluşturmasıyla, deniz suyunun sürekli değişimi sağlanır. Son olarak da gelgitler nedeniyle Ölüdeniz, gün içerisinde birkaç kez, çok miktarda su değişimi yaşamaktadır. Böylece Ölüdeniz Plajı, hem sakin sularıyla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır hem de çok temiz bir suya sahip olmasıyla size kaliteli bir yüzme alanı yaratacaktır.

    Ölüdeniz’e, birçok şehirden, direkt otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca uçakla Dalaman Havalimanı’nı kullanarak bir saat içerisinde beldeye ulaşmanız mümkündür. Fethiye’den de bölgeye düzenli otobüs seferleri bulunur. Ölüdeniz, turizm açısından çok gelişmiş olduğu için kamp alanlarından, pansiyonlara ve otellere kadar birçok konaklama fırsatı bulunur. Aynı zamanda Ölüdeniz’e gittiğinizde Babadağ’dan yamaç paraşütü yapabilir, bunun yanında; dağcılık, yürüyüş, safari gibi doğayla iç içe ve heyecan verici spor aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

    Çalış Plajı

    plaj manzarası

    Çalış Plajı, özellikle çokça tercih edildiği için kalabalık olan Ölüdeniz Plajı’na alternatif oluşturmaktadır. Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan, Çalış’ta yaşayan gönüllü kişiler tarafından oluşturulmuş, Çalış Koruma Derneği tarafından işletilen tek plaj, Çalış Plajı’dır. Denizi sabahları durağan olan Çalış Plajı, öğleden sonra biraz hareket kazanır. Burası, sakinliği yanında serinliği ile de yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir plaj olacaktır.

    Hem durağan hem de hareketli denizi ile su sporu yapılabilecek en güzel alanlardan biri olan Çalış Plajı’nda, nisan ayından itibaren Caretta Caretta’ların doğumunu ve denize yürümelerini de görebilirsiniz. Plaj, Caretta Ceratta yumurtalarının korunması ve bakımı  için üniversite öğrencileri tarafından iki ay gözlemleniyor. İki aylık süreç boyunca üniversite öğrencilerinin, barınma ve yiyecek ihtiyaçları ise bölge halkı tarafından karşılanmaktadır. Caretta Ceratta’lar bu sürede, denize sorunsuz bir şekilde gitsin diye, plaj akşam yedi buçuk itibariyle kapatılıyor.

    Fethiye’ye çok yakın olan bu plaj, birçok sosyalleşme alanına sahiptir. Kafe, restoran ve eğlence alanlarının yanında, özellikle akşamları çok hareketli olan Çalış Plajı’nda yeni dostlar edinip, müziğe ve eğlenceye doyabilir, dostlarınıza buradan hediyeler alabileceğiniz dükkanlarda gezebilirsiniz. Gün batımı manzarasında yürümek de bu plajda yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri olacaktır, çünkü buranın eşsiz manzarasını görünce fazlaca etkileneceksiniz. Bu beldede etkileneceğiniz bir başka alan ise kuş cennetidir. İki yüzün üzerinde kuşun barındığı bu alan da, Çalış halkı tarafından korunmaktadır.

    Fethiye’den on dakikalık araç yolculuğu ile bu beldeye ulaşabilirsiniz. Çalış Plajı’nın karşısında yer alan Şövalye Adası’na gitmek için ise plajdan motorlara binebilirsiniz. Bu beldede, her bütçeye göre birçok konaklama alanı da mevcuttur.

    Kıdrak Plajı

    Kıdrak Plajı, 2017 yılında tabiat parkı olarak, sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Bu kararın alınmasında en büyük etken, beldede bir çok ağaç türünün olması ve birçok kuş türü ile yaban hayvanın bu bölgede yaşamasından kaynaklıdır. Burada piknik, yürüyüş, kuş gözlemi ve fotoğrafçılık yapmak mümkündür. Bu plaj özel bir işletmeye sahip olduğu için bölgede, karavanla ya da çadırla kalmak mümkün değil ama burada birçok tatil köyü, otel ve pansiyon bulunmaktadır.

    Kıdrak Plajı’na gitmek için Ölüdeniz Plajı’na gidebilir ve buradan araç ile on dakikalık bir yolculuk yaparak, Kıdrak’a ulaşabilirsiniz. Dolmuş yolculuğu tercih ederseniz de, Fethiye’den beldeye kalkan araçları kullanabilirsiniz.

    Patara Plajı

    Patara Antik Kenti yakınındaki bu plaj, bölgenin en büyük plajlarından biridir. İnce bir kuma sahip kumsalı, kıyı uzunluğu ve genişliği ile de çok görkemlidir. Kumsal genişliği 200 - 300 metreyi bulan bu plajda, doğal yollarla oluşan kum tepelerine çıkarak gün batımını izleyebilir, fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu kumsal ve kum tepeleri,  Yeşilçam filmlerinin çöl konseptinde çokça kullanılan bir alan olmuştur. Ayrıca Patara’ya geldiğinizde Likyalılar’dan kalan antik kenti görmeden dönmemelisiniz.

    Hem doğal hem de tarihi alanlarının yanında, sığ bir denize sahip olan bu plaj, çokça rüzgar alır ve böylece bölgede sörf yapmak isteyenler için ideal bir yapıda bulunur. Patara Plajı da, Caretta Ceratta’ların yumurtlama alanlarından biri olduğu için koruma altına alınmıştır.

    Patara Plajı’na, Kalkan’dan, Fethiye’den, Antalya ve Kaş’tan kolayca ulaşmak mümkündür. Beldeye, Fethiye’den kalkan minibüs ve dolmuşlara binip Ovaköy’de inerek, iki üç kilometre yürümeyle ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

    Kabak Koyu

    Babadağ, dünyada koruma altına alınmış ilk yüz dağı arasında yer alır. Birçok endemik bitki çeşidi ve yaban hayatın bulunduğu bu dağın eteklerinde yer alan Kabak Koyu, Türkiye’de ender rastlanan bir jeolojik yapı olan kanyon biçimindedir. Doğal hayatın devamlılığını sağlamak ve korumak için bölgede, büyük oteller bulunmaz. Kabak Koyu’nda konaklamak için kamp alanları ve ağaç evler yer almaktadır. Kendi çadır ekipmanlarınızla da gidebileceğiniz gibi ekipmansız olarak da bu koyda bulunan çadır kamp alanlarında kalabilirsiniz.

    Kabak Koyu, doğal güzellikleriyle ve tarihiyle de ziyaretçilerinin buradan memnun ayrılması sağlıyor. Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü, Antik Likya Yolu ile denizin yanında güzel bir gezi güzergahı oluşturmanızı sağlıyor. Kelebekler Vadisi içerisinde seksenden fazla kelebek türünün bulunduğu biliniyor. Kelebekler Vadisi’ne en kolay ulaşım şekli ise tekne ile yapılmaktadır. Faralya Köyü ise el değmemiş doğal güzellikleriyle, sunduğu deniz manzaraları ve doğal yaşam alanlarıyla, ziyaretçilerini hayrete düşürecek görüntüler sunmaktadır. Antik Likya Yolu ise yerli ve yabancı birçok turistin ilgisi çeken bir güzergahtır. Kaya mezarlıklarından başlayan yoldan Antalya’ya kadar gitmek mümkündur. Aynı zamanda bu güzergah ile Babadağ eteklerinden Faralya’ya oradan da Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.

    Kabak Koyu’nun denizi o kadar temiz ve parlaktır ki, doğal bir hayat ve sessiz bir tatil için sık sık yerli ve yabancı ziyaretçi almaktadır. Fethiye ve Ölüdeniz’den kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu koyda, tekne ya da araç kiralayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Fethiye’den kalkan, Faralya Köyü araçları ile Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.

    Gemile Koyu

    Gemile Koyu’na ulaşım, Ölüdeniz’den ya da Gemiler Plajı’ndan tekneler ile yapılıyor. Bizanslılar zamanında bir din merkezi olan bu belde, milattan sonra 5. yüzyıldan bu yana önemli bir yer olarak bilinmektedir. Burada çokça tarihi kilise, şapel, mezar, sarnıç, depo ve ev bulunur. Bu yapıların kalıntıların bazıları deniz altında kalmıştır. Bu kalıntılar içerisinde yüzme deneyimini yaşamak isteyeceksiniz. Gemile Koyu’nun denizi genel olarak dalgalı, kumsalı ise taşlıktır.

    Fethiye’den kısa sürede ulaşabileceğiniz bu koya, orman içerisinden ilerleyerek varabilirsiniz. Eğer özel araç kullanmayacaksanız, Kayaköy’den bisikletle de Gemila Koyu’na ulaşabilirsiniz. Kayaköy, 1922 yılında yapılan Türk - Rum Mübadelesi sırasında boşaltılmış bir Rum köyüdür ve hala geçmişten kalan izleri taşımaktadır. Gemile’ye geldiğinizde buraları da gezmeye zaman ayırabilirsiniz.

    Katrancı Koyu

    fethiye katrancı koyu

    Katrancı Koyu tabiat parkı ve kamp alanlarıyla çok güzel bir gezi alanı ortaya koymaktadır. Ziyaretçilerine doğa ile başbaşa, sakin bir tatil alanı sağlayan bu koy, günübirlik gezi ve piknik, yürüyüş imkanı da bulunduruyor. Katrancı Koyu’nda manzaraya karşı yürüyüş ve piknik yapmak için günübirlik gelen insan sayısı oldukça fazladır. Burada dikkat etmeniz gereken koyun birinci kısmında daha çok günlük ziyaretçilerin, ikinci kısmında ise uzun süreli kalan turistlerin bulunduğudur.

    Katrancı Koyu, hem yerli halk tarafından hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edildiği için bu koyun plajı, yaz aylarında biraz kirli olmaktadır ama buranın denizi aynı zamanda dingin ve dalgasızdır. Katrancı Koyu denizinin sığ olmasıyla birlikte özellikle çocuklu aileler için ideal bir rotadır.

    Kamp malzemelerini yanınızda getirerek burada konaklamanız mümkündür. Eğer malzemeniz yoksa burada da kiralayabilirsiniz. Ama unutmayın ki çokça ziyaret aldığı için bu koya gelmeden önce kamp için rezervasyon yaptırmalısınız. Özel aracınızla yarım saatten az bir süre ile Fethiye’den Katrancı Koyu’na ulaşabilirsiniz. Fethiye’den Göcek’e giden minibüslerle de beldeye ulaşmak mümkündür. Bu minibüslerden sonra koya ulaşmak için ortalama iki kilometre kadar yürümeniz gerekmektedir.

    Günlüklü Koyu

    Fethiye merkezine yaklaşık on beş kilometre uzaklıkta olan bu koy, ışık geçirmeyecek kadar çok ağaçlıklı yapısı ile denizden sonra serinlemek isteyenler için birebir özelliktedir. Hem piknik yapabileceğiniz hem de deniz keyfi yaşayacağınız bu belde, çok kalabalık olmamasıyla da misafirlerine rahat bir ortam sağlıyor. Altın renginde ince kumlarıyla, şeffaf ve tertemiz deniziyle Günlüklü Koyu, ziyaretçilerini memnun bırakan bir yer oluyor. Bolca tekne turunun yapıldığı bu koyda, çok keyifli zamanlar geçireceksiniz.

    Günlük ağaçlarından adını alan Günlüklü Koyu, parfüm ve ilaç yapımında yararlanılan bu ağaçlarıyla ünlüdür. Tatil sırasında bu ağaçlardan gelen kokularla uyanınca çok iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

    Konaklama için Günlüklü’de bulunan kamp alanını tercih edebilir, karavan ile yol alıyorsanız buraya park edebilirsiniz. Kamp ya da karavan seçeneğiniz yoksa, bölgede otel ve pansiyonlarda kalmanız mümkündür. Günlüklü Koyu’na, Ölüdeniz’den dolmuşla da gelebilirsiniz. Aynı zamanda Çalış Koyu tarafından da buraya ulaşabilir, merkezden yaklaşık bir saatlik araç yolculuğuyla buraya varabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 16:35:06

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin