Favoriler

Sapanca Gezilecek Yerler Rehberi: Doğanın Kalbinde Unutulmaz Deneyimler

Sapanca doğanın kalbine yolculuk yapmanızı sağlayacak harika fırsatlar sunar. Sapanca deyince ilk akla gelen yerlerden biri Sapanca Gölü’dür. Doğal güzelliklerin yanında Sapanca’da görebileceğiniz tarihi güzellikler de ziyaretçilerine harika manzaralar sunar. Kış sporlarını ve doğayla içi içe olmayı sevenler için Kartepe Kayak Merkezi Sapanca’yı dört mevsim çekici kılan yerler arasındadır. Yeşilliğin içinde samimi manzaralar sunan Kırkpınar da görülmesi gereken yerlerden biridir. Sapanca’yı ruhunuzu dinlendirecek bir gezi için tercih edebilirsiniz.

Sapanca'da Gezilecek Doğal Alanlar

Sapanca’nın doğal güzellikleri arasında Sapanca Gölü ilk sırada yer alır. Sapanca Gölü, tatlı su gölü olup tektonik kökenlidir. Ayrıca kuş cenneti olarak da değerlendirilebilir. Merkeze 20 km uzaklıkta yer alan Soğucak Yaylası da düzenlenen şenliklerle çekici doğal alanlardan biridir. Sapanca Aygır Deresi, Sapanca Çiğdem Yaylası, Maşukiye, Kırkpınar, Mahmudiye Köyü Sapanca’da gezilecek doğal alanlar arasında öne çıkan yerlerdir.

Sapanca Gölü: Doğanın Cazibesi

Sapanca Gölü dört mevsim unutulmaz manzaralar sunan doğal güzellikler arasında yer alır. Sapanca Gölü’nün etrafında yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunur. Ayrıca kahvaltı ve akşam yemeği için hoş tercihler yapabileceğiniz restoran ve kafeler de vardır. Sapanca Gölü etrafında villa ya da bungalovlarda konaklamak mümkündür. Villa Reyonu olarak en avantajlı villa ve bungalov seçeneklerine kolay ulaşmanızı sağlıyoruz.

Sapanca Gölü etrafında unutulmaz bir konaklama deneyimi için villa ya da bungalov tercih edebilirsiniz. Sapanca villa kiralama avantajlarından yararlanmak için sunduğumuz villa seçeneklerine göz atabilirsiniz. Lüks villa seçeneklerinde yaz veya kış keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Villa kiralamada en güvenilir adres olarak unutulmaz zamanlar geçirmeniz için fiyat avantajı yaşayacağınız lüks konaklama deneyimi sunuyoruz.

sapanca gölünü mükemmel manzarası

Kartepe: Kışın Adresi

İzmir ilçesi ve Sapanca Gölü arasında bulunan Kartepe kayak tutkunlarının yakından bildiği bir adrestir. Kartepe Kayak Merkezi kış sporları için önemli merkezler arasında yer alır. Doğa yürüyüşü ve kış turizmi için önemli destinasyonlardan biri olarak tercih edilebilir. Tarihi 17.yy dayanan Kartepe, İpek Yolu’nun geçtiği noktalardan biri olarak önemli coğrafi geçmişe sahiptir.

Sapanca'da Tarihi ve Kültürel Mekanlar

Sapanca’nın eski medeniyet izlerine sahip kültürel özellikleri vardır. Sapanca’da tarihin izlerini görebileceğiniz tarihi yerler ve kültürel mekanlar bulunur. Sapanca’nın turistik değerini arttıran tarihi ve kültürel zenginlikleri turistlere farklı bakış açıları sunar. Sapanca tatilinde doğal güzellikleri keşfederken tarihi ve kültürel zenginlikleri de keşfetme şansınız olur.

Sapanca'nın Tarihi Yerleri

Sapanca’nın tarihi yerleri arasında Bizans lahitleri benzersiz tarihi değeriyle öne çıkar. Hasan Fehmi Paşa Camii, Rüstem Paşa Camii, Rahime Sultan Camii ve Sapanca İstasyon Binası görebileceğiniz tarihi yer arasında yer alır. Roma döneminden kalma Justinianus Köprüsü Sapanca’nın görülmesi gereken tarihi zenginliklerindendir. Kemer caddesindeki Vecihi Kapısı Mimar Sinan’ın eseridir.

Sapanca'da Kültürel İnciler

Maşukiye Parkı Sapanca’nın kültürel değerleri arasında yer alır. Maşukiye Parkı hem kamp hem de doğa yürüyüşü için ideal seçenekler sunar. Burada ATV turları da düzenlenir. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri için uygun alanlara sahiptir. Sapanca İstasyon Binası, Şener Şen’in baş rolünü oynadığı Mesudiyeli Mesut filminin çekimlerinin yapıldığı tarihi bir yerdir.

Sapanca'da Yürüyüş Rotaları: Doğa İle İç İçe

Sapanca’da yapabileceğiniz keyifli aktivitelerden biri doğa yürüyüşüdür. Doğa yürüyüşü için farklı bölgelerde yürüyüş rotaları bulunur. Yanık Köyü en popüler yürüyüş rotalarından biri olarak öne çıkar. 19 km’lik Mekece-Kemaliye-Çilekli-İnönü Yaylası parkuru tercih edebileceğiniz parkurlar arasında yer alır. Çilekli-Bakacak-Eski Yayla (Patika Yol) ve Kırca Yaylası’na kadar olan parkur 22 km’lik bir yürüyüş imkanı sunar. Doğançay-Maksudiye-Kamışlı-Kulfallar, Geyve Devlet Yolu-Akçay-Fevziye-İlimbey-Balkaya-Güldibi-Sapanca ve Doğantepe-Bağcağız-Koru-Belpınarı-Hamzapınarı diğer parkurlardır.

Sapanca'nın En Güzel Yürüyüş Parkurları

Sapanca’daki doğa yürüyüşü parkurları arasında Aksu (Köprü)-Güney’den Yeniyayla-Orta Mahallesi’ne ve Ufuk Mahalle-Göksu-Aksu’ya kadar 14 km’lik bir parkur sunar. En popüler parkurlardan biridir. Sapanca Türkiye’nin en güzel doğa yürüyüşü parkurlarına sahip destinasyonları arasında öne çıkar. Doğa yürüyüşü yapmak için Sapanca’daki farklı parkurları tercih edebilirsiniz. Doğa yürüyüşü yapmak için donanımlı olmak gerekir. Trekking ayakkabıları ve trekking kıyafetleri giyerek hazırlıklı olmalısınız.

Sapanca'da Doğa Yürüyüşü ve Trekking

Sapanca’da doğa yürüyüşü ve trekking yapılabilecek birçok farklı rota ve parkur bulunur. Ormanların içinde doğanın huzurlu kollarında yürüyüş yapabilirsiniz. Sapanca trekking yapmak için en ideal rota seçeneklerine sahip destinasyonlardan biridir. Doğayı keşfetmek ve doğa ile bütünleşmek için Sapanca’ya gittiğinizde mutlaka doğa yürüyüşü yapmalısınız. Trekking yapılacak rotalara yakın yerlerde konaklayabilirsiniz. Villa Reyonu olarak Sapanca’da unutulmaz tatil deneyimi yaşatacak villa ve bungalov seçenekleri sunuyoruz. Sayfamızdan ihtiyacınıza uygun villa seçeneklerine fiyat avantajlarıyla ulaşabilirsiniz.

Sapanca'da Aile İçin Uygun Aktiviteler

Sapanca’da aileler için yapılabilecek birçok aktivite bulunur. Sapanca İl Orman Parkı’nda doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde bisiklet turu yapabilirsiniz. Ormanya Yaşam Parkı’nda çocuklarla keyifli vakit geçirebilir, balon gezintisine katılabilir ve gökyüzünden yeryüzünü seyredebilirsiniz.

sapancada ailecek bisiklet turu yapmak

Sapanca'da Çocuklarla Ziyaret Edilebilecek Yerler

Sapanca’da dört bin dönümlük Ormanya Yaşam Parkı çocuklarla ziyaret edilebilecek yerlerin başında gelir. Ormanya Yaşam Parkı içerisinde birbirinden farklı 53 farklı hayvan türünü görme olanağınız vardır. Yaşam parkını gezmek çocuklar için hayvanları tanımak ve yaşam alanlarında görmek açısından keyifli bir aktivite olabilir. Sapanca Doğa Parkı da çocuklarla ziyaret edilebilecek yerlerden biridir. Sapanca Doğa Parkı şehir merkezine 15 dakikalık mesafede bulunur. Kartepe Kayak Merkezi de çocuklar için keyifli zaman geçirebilecekleri aktiviteler sunar. Sapanca’da çocuklarla rahat konaklama yapabileceğiniz çocuklu aile villalarını sitemizden inceleyebilirsiniz.

Sapanca'daki Eğlence ve Oyun Merkezleri

Sapanca Serdivan’da yer alan Ütopya Sanal Gerçeklik Eğlence Merkezi keyifli vakit geçirebileceğiniz farklı aktivelerden biri olarak karşınıza çıkar. Serdivan Planetaryum eğlenceli vakit geçirmek için tercih edilebilecek eğlence merkezleri arasında yer alır. Sapanca Özkum Macera Parkı eğlenceli doğa aktiviteleri için harika seçeneklerden biridir.

Sapanca'da Yeme-İçme Rehberi

Sapanca’da doğal güzellikler arasında konumlanmış birçok restoran ve kafe bulunur. Sapanca’da kahvaltı yöresel lezzetlerle donatılır. Göl kenarında kahvaltı yapmak oldukça keyiflidir. Göl kenarında balık yemek de Sapanca’nın yapılacaklar listesinde yer alır. Yeşillikler içinde en lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz birçok farklı lezzet noktası vardır.

Sapanca'da Lezzet Durakları: Restoran ve Kafe Rehberi

Sapanca’da kahvaltı ve sulu yemek için Eker Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Açık havada lezzetli yemekler yemek için Kırkpınar’daki Adı Bahçe Restoran iyi bir alternatif olabilir. Çerkez Kahvaltısı yapmak için Çiftlik Restoran’ı deneyebilirsiniz. Kahve ve tatlı için Tırtıl Garden en iyi seçeneklerden birisidir.

Sapanca'da Yerel Lezzetler ve Spesiyaliteler

Sapanca kendine özgü mutfağı ile ziyaretçilerini etkilemeyi başarır. Islama köfte, alabalık, incir uyutması tatlısı, balkabaklı gözleme, barbunya ezmesi, etli ve mantarlı Karadeniz pidesi gibi yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz.

doğa içerisinde muhteşem bir kahvaltı

Sapanca'da Konaklama ve Ulaşım Rehberi

Sapanca’da en iyi konaklama seçenekleri villa ve bungalovlardır. Doğa ile iç içe huzurlu ve sakin bir tatil yapmak isteyenler sıklıkla bungalovlarda kalmayı tercih eder. Villa Reyonu olarak Sapanca’daki en iyi villa ve bungalov seçeneklerine kolay ulaşmanızı sağlıyoruz. Sapanca’da ulaşım için en iyi seçenek ise araç kiralamaktır. Sapanca’da gezilecek çok fazla yer olduğundan araçla gezmek en iyi seçenektir.

Sapanca'da Konaklama Seçenekleri: En İyi Oteller ve Bungalovlar

Sapanca’da doğal ortamın tadını çıkarmak için villa ya da bungalov kiralayabilirsiniz. En iyi Sapanca bungalov seçenekleri sitemizde avantajlı olanaklarla karşınıza çıkar. Villa Reyonu olarak en avantajlı konaklama seçeneklerine lüks standartlarla sahip olmanızı sağlıyoruz.

Sapanca'ya Ulaşım: Pratik Bilgiler

Sapanca’ya kendi aracınızla gidecekseniz İstanbul-Ankara TEM otoyolunu kullanabilirsiniz. Sapanca İstanbul-Ankara TEM otoyolunun üzerindedir. Sakarya-İstanbul otobüslerini tercih ederek de Sapanca’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Menü
İdeal Villanı BulYENİ
×REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
  • Temizlik Ücreti
  • İndirim
  • İndirim
  • Ön Ödeme
  • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
Toplam
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Opsiyon
Dolu Günler
Giriş-Çıkış
Özellik
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
x
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin