villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    12Ocak2022

    Ölüdeniz'de Gezilip Görülecek En İyi Yerler

    Turkuaz rengi ve oldukça sakin denizi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok rağbet ettiği yerlerden biri hiç kuşkusuz Ölüdeniz'dir. Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı oldukça şirin bir tatil kasabasıdır. Dalgasız ve mavinin her tonunu barındıran denizi ile her daim tatilcilerin uğrak noktası haline gelen Ölüdeniz, denizi ile olduğu kadar gezilecek çeşit çeşit yerleri ile de ön plana çıkan bir beldedir. Ölüdeniz'de gezilecek yerler arasında ilk olarak Blue Lagoon olarak da bilinen Kumburnu plajı karşımıza çıkar. Kumburnu plajı diğer tüm yerlerden bağımsız olarak okyanus rengi, dalgasız durgun suyu ve rengarenk çakıl taşları ile en sevilen yerler arasında yer alır. Farklı tatil deneyimlerini bir arada sunan Ölüdeniz'in birbirinden eşsiz doğal güzelliklerini sizler için derledik...

    Doğasıyla Büyüleyen Ölüdeniz Görülmesi Gereken Plajları

    Özellikle yaz tatillerinde yolunuz Ölüdeniz'e düşmüşse mutlaka gezip görmeniz ve denizin bol bol yüzme deneyimini edineceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Muhteşem bir doğa ve deniz keyfini aynı anda çıkarabileceğiniz, en sık tercih edilen bazı Ölüdeniz plajları ise şu şekilde...

    Ölüdeniz Lagünü ve Ölüdeniz Plajı

    Ölüdeniz'in simge yerlerinden olan ve dünya üzerindeki küçük cennet olarak da adlandırılan Ölüdeniz Lagünü, Fethiye ve Ölüdeniz ile bütünleşmiş ve aynı zamanda etkileyici bir aşk hikayesine de ev sahipliği eden Belcekız Plajı içerisinde yer alıyor. Hem oldukça dalgasız olması hem de turkuaz rengi ile ziyaretçilerin mutlaka bir kez denize girmesi gereken alanlardan biri oluyor.

    ölüdeniz plajı

    Belcekız Plajı

    Yöre halkı tarafından Belceğiz olarak da adlandırılan bu bölge, rivayete göre iki aşığın hazin öyküsünü konu edinen bir alan. Belcekız Plajı özellikle altın renkli kumu ve uzun sahil hattı boyunca güneşlenme keyfinin ve sakin denizin tadını çıkarabileceğiniz bir yer olarak sizi bekliyor. Ayrıca yamaç paraşütçülerinin de pist noktası olarak konumlanıyor.

    Kumburnu Plajı

    Ölüdeniz'in sembol noktalarından biri olan Kumburnu plajı, adından da belli olacağı üzere denizin tam ortasından geçen ve her iki cepheden de denize girilebilecek mucizevi bir plaj. Öyle ki girişte solunuzda kalan alan çok daha dalgalı ve derin denize girmek isteyenlere hitap ederken, sağ tarafta ise çocuk havuzuna benzeyen, hiç dalgasız ve aşırı derinliği olmayan bir plaj olarak tatil severleri bekliyor. Ayrıca bu plaj Blue Lagoon olarak da anılıyor.

    Patara Plajı

    Fethiye ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında ki bir kesimde yer alan, hem Ege hem de Akdeniz keyfini bir arada yaşamak isteyenlerin odak noktası olan Patara Plajı, adını da aldığı Patara Antik Kenti yakınlarında konumlanıyor. Hem tarihi bir ziyaret hem de deniz keyfi yaşamak isteyenler için muhteşem bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

    patara plajı

    Ölüdeniz'de Görülmeye Değer Yerler

    Ölüdeniz ziyaretinde Kıdrak Koyu, Kelebekler Vadisi ve Hisarönü Kasabası listenizin ilk sırasında yer almalı. Kıdrak Koyu kampseverlerin gözde merkezi haline gelecek bir plaja sahip iken, aynı zamanda yasalarla korunan bir sit alanı. Koskocaman bir orman ve turkuaz, berrak bir denize sahip bu yer Ölüdeniz'e gidildiğinde gezmeye değer yerler arasında bulunuyor. Bakir alanlar olarak da bilinen Kelebekler Vadisi Babadağ eteklerinde yer alıyor. 350 metrelik sarp kayalık alan içerisinde bulunan bu vadi, aynı zamanda 80 çeşit kelebek türüne de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Hisarönü kasabası da denizden ve doğadan sıyrılıp, şehri keşfetmek, şehri daha yakından tanımak için gidip görülmesi gereken pek çok alanı barındıran bir bölge. Öte yandan Ölüdeniz Milli Parkı da Ölüdeniz gezilecek yerler arayışında olanlara muhteşem bir lokasyon. Ölüdeniz'in keyfini doyasıya çıkarmak için konforlu bir konaklama imkanını Villa Reyonu'nda bulabilirsiniz.

     


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 19.12.2023 18:32:01

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin