villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    28Aralık2021

    İztuzu Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir? İztuzu Giriş Ücreti

    İztuzu Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir? İztuzu Giriş Ücreti

    İztuzu Plajı, Muğla Ortaca’da bulunan Dalyan beldesine bağlı, 4,5 km uzunluğa sahip bir plajdır. İztuzu Plajı özelliği, bir yanında deniz suyu ile diğer yanında tatlı su olmasıdır. Bu özelliği ile ender bulunan plaj, ülkemizin nadide köşelerindendir. Aynı zamanda Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktığı özel bir plajdır. Bu özeli nedeniyle kaplumbağa plajı da denmektedir. İztuzu Plajı'nda denize girmek istediğinizde Caretta Caretta yumurtalarına zarar verilmemesi için, yumurtaların olduğu bölgelerin işaretlenmiş olduğunu görebilmeniz münkündür. Ayrıca yine yumurtaların zarar görmemesi için denize giriş saatler, sabah 8 akşam 8 olarak belirlenmiştir. Akşam 8’den sonra denize girmek yasak olan plajda, akşam ışık yakılması ve yüksek ses de yasaklanmış durumdadır.

    İztuzu Plajı Nerede ve İztuzu Plajına Nasıl Gidilir?

    İztuzu Plajı diğer plajlardan oldukça farklıdır. Plaja hem karadan hem de denizden ulaşım sağlanabilmektedir. Deniz üzerinden tekne dolmuşlar ile plaja ulaşmak mümkündür. Sabah 09.30 itibariyle tekne dolmuşlar hizmet vermeye başlar. Tekne dolduktan sonra hareket eder ve Dalyan üzerinden İztuzu Plajı’na ulaşılır. Geri dönüşler ise akşam 6’ya kadar devam eder. Kendi aracınızla ya da minibüsler ile de plaja gidilebilir. Dalyan PTT yanından hareket eden minibüsler ile 20 dakika içinde İztuzu Plajı’na varılır. İztuzu Plajı, karşısında Akdeniz bulunurken, kumsala ayak basılan yerin ise tatlı su olması nedeniyle örneği az bulunan bir doğa harikasıdır. Birçok olanağa sahip olan plaj, uygun fiyatları ile de birçok kişi tarafından tercih edilir. İztuzu plajı giriş ücreti bulunmakla birlikte, her yıl değişmektedir. Özel aracınız ile plaja gelmek isterseniz otopark olanağı da bulunmakta. Plajda şezlong, şemsiye, duş olanaklarının da bulunduğunu belirtelim.

    iztuzu plajı manzara

    İztuzu Plajı Tarihçesi ve Özellikleri Nelerdir?

    Önceleri İztuzu Plajı'nın olduğu bölgede herhangi bir plaj bulunmuyordu. Kaynaklarda belirtildiğine göre, Antik çağlarda, İztuzu'nun bulunduğu yerden 4 km kadar içerde Kaunos Antik Kenti yer almakta idi. Daha sonraki yıllarda meydana gelen Rodos depremi ile birlikte, Dalyan Çayı’nın yatağı değişerek, İztuzu Plajı oluşmuş. Plaj bugün, Radar tepesi adı verilen yerden başlayarak Delik Ada’ya kadar devam etmektedir. Dalyan Ağzı adı verilen bu yerde, med-cezir hareketlerinden dolayı, bazı zamanlarda deniz suyu tatlı suyun olduğu deltaya doğru akar, bazı zamanlarda ise tatlı su Akdeniz’e doğru akar. Bir tarafında tatlı su, diğer bir tarafında ise tuzlu su bulunan plajın altın rengi kumu vardır. İztuzu Plajı sahip olduğu özellikler ile, 2011 yılında Hollanda merkezli bir tatil değerlendirme sitesi tarafından Avrupa’nın En İyi Plajı seçilmiştir. 2020 yılında ise The Guardian Gazetesi’nde yayınlanan araştırmada Avrupa’nın En Temiz 30 Plajı arasında yer almıştır.

    İztuzu Plajı Konaklama Olanakları Nelerdir?

    Marmaris’ten Dalyan’a İztuzu Plajı tekne turu da düzenlenmektedir. İztuzu Plajı’nın doğal güzelliklerini ve Caretta Caretta’ları görmek isteyenler bu tekne turlarına katılabilirler. İztuzu, geniş ve altın sarısı kumsalı, temiz ve sığ suyu ile ülkemizin nadide plajlarından biridir. Caretta Carettaların yumurtalarını sadece temiz kumsallara bıraktığı düşünülürse bu plajın ne kadar temiz olduğu da ortaya çıkabilir. El değmemiş bu plajda tesis olmadığını belirtmek gerekir. Bu bölge tarihi ve doğa güzellikleri nedeniyle yaz mevsiminde yurt dışından birçok turistin uğradığı yerler arasındadır. İztuzu kamp yeri, otel ve pansiyon olanağı da mevcuttur. Dalyan’da bulunan, bungalov evler de konaklama yapmak için oldukça uygundur. Ayrıca daha konforlu ve güvenli bir tatil için Villa Reyonu sayfasındaki kiralık villaları inceleyebilirsiniz. Her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelikteki villalardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Bu yaz tatilinizi İztuzu Plajı'nda geçirmek isterseniz rezervasyonunuzu önceden yaptırmayı ihmal etmeyin. 

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 16.12.2023 13:25:22

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin