Favoriler

Gökova'da Gezilecek Yerler ve Tatil Rehberi


Hem tatil sevenleri hem de doğa sevenleri kendine çeken Gökova, tertemiz denizin olduğu gizli el değmemiş koyları, tarihin derinliklerinden günümüze gelen hazineleri ile herkesin sevdiği bir destinasyondur. Bu yazımızda size cennetten bir köşe olan bu harika yer ile ilgili ilginizi çekebilecek detaylar vereceğiz.

Gökova'nın Doğal Güzellikleri

Muğla iline bağlı Gökova, muhteşem doğası, temiz plajları ve zengin tarihi ile ünlüdür. M.Ö. 2600’lü yıllara kadar dayanan geçmişiyle birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Doğal güzellikleri arasında sıkça anılan yerler arasında Akbük Koyu, Akyaka Plajı ve Azmak Nehri bulunur. Zengin balık çeşitliliğine sahip körfez, yılın her mevsimi balık avlamayı sevenleri kendine çeker. Aynı zamanda sunduğu etkileyici manzaralar sebebiyle de fotoğrafçıların gezi listesinin başında yer alır.

Gökova'da Gezilecek Yerler

Gökova denilince akla oldukça fazla yer gelir. Başta Akkaya, Gökova'nın en bilinen yerleşim yerlerinden birisidir. Otantik mimarisi ve sakin atmosferi ile tercih edilen Akkaya hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Akyaka Plajı’nın sığ ve temiz denizi özellikle çocuklu aileler için ideal bir yer olmasını sağlar. Tarihi evleri ve dar sokakları da yürüyüş yaparken keyifli bir atmosfer sunarak aradığınız huzuru ve sakinliği size verir.

Gökova'nın en büyüleyici doğal güzelliklerinden birisi de Azmak Nehri’dir. Nehir boyunca düzenlenen tekne turları, kristal berraklığındaki suların ve çevredeki doğal yaşamın tadını çıkarmak için harika bir fırsattır. Azmak Nehri'nde yüzme de oldukça popüler bir aktivitedir. Kleopatra Adası olarak da bilinen Sedir Adası, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Adanın altın sarısı kumları ve turkuaz denizi de dünyaca ünlüdür.

Ülkemizin en güzel manzaralı yollarından birisi de Gökova’da yer alır. Gökova’ya gittiğinizde Okaliptüs Yolu’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bataklıkları kurutmak için dikilmiş olan Avustralya kökenli okaliptüs ağaçlarının büyümesiyle doğal bir tünel yol oluşmuştur. Hem gezmek hem de fotoğraf çekmek için harika bir yerdir.


 

Gökova'da Yapılacak Aktiviteler

Gezilecek yerleri kadar yapılacak aktiviteleriyle de birçok imkan sunan Gökova’da birbirinden ilginç ve keyifli aktiviteler yapabilirsiniz. Gökova'nın eşsiz manzaralarını tepeden kuş bakışı görmek isteyenler için yamaç paraşütü yapmak ideal bir aktivite olacaktır. Özellikle Akyaka'da, profesyonel rehberler eşliğinde yamaç paraşütü yaparak Gökova Körfezi'nin muhteşem görüntülerini izleyebilirsiniz.

Tekne turları, Gökova'da yapılacak en keyifli aktivitelerin başındadır. Sezonda oldukça sık yapılan bu turlar ile Gökova Körfezi'nin gizli kalmış koylarını ve adalarını keşfedebilirsiniz. Tekne turları sayesinde Akbük Koyu, Sedir Adası yanı sıra bölgedeki diğer doğal güzel koyları da ziyaret edebilirsiniz. Tekne turunu Azmak Nehri içerisinde de yapabilirsiniz. Sazlıkların arasından yapacağınız bu turda size suda özgürce dolaşan ördekler de eşlik edecektir.

Gökova'nın doğal güzelliklerini keşfetmenin bir diğer yolu da bisiklet turlarıdır. Özellikle Akyaka ve çevresinde yer alan bisiklet rotaları, doğa ile iç içe bir deneyim sunar. Bisiklet kiralama imkanları da oldukça yaygındır. Gökova’nın muhteşem ormanları içerisinde dağ yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız da çam ormanları içerisinde konforlu kamp alanlarında doğayla baş başa zaman geçirebilirsiniz.

Gökova'da Konaklama Seçenekleri

Neredeyse her mevsim yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Gökova’da konaklama alternatifleri de oldukça fazladır. Her tercihe ve bütçeye uygun otel veya pansiyon bulunabilir. İster çam ağaçları içerisinde isterseniz de denize sıfır otellerde konaklama yapabilirsiniz. Gökova'da sakinliği kadar lüks ve konforlu tatil olanaklarıyla da oldukça sık tercih edilir. Konaklamak için birçok alternatif vardır ve bunlarda geniş imkanlardan yararlanabilir, çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.

Bungalov Evler

Huzuru ve sakinliği arıyorsanız Gökova size bunu sonuna kadar sunacak nadir cennetlerden birisidir. Özellikle doğayla iç içe konaklama deneyimi sunan bungalov evleri hem lüks hem konfor hem de aradığınız huzuru size verecektir. Gökova’nın farklı bölgelerinde farklı ihtiyaçlara uygun bungalovlar bulabilirsiniz. Ancak sezonda oldukça fazla tercih edilen bu bölge için erken rezervasyonun önemini hatırlatmak isteriz. Tatilinizde kalabalıklardan uzak ve özgür olmak isterseniz villa kiralama ile bu isteklerinize kolaylıkla kavuşabilirsiniz. Keyifli bir tatil için en güzel villa ve bungalovlara sitemizden ulaşabilirsiniz.


 

Gökova'nın En Güzel Plajları

Ülkemizin en güzel köşelerinden biri olarak bilinen Gökova, birbirinden muhteşem plajlara da ev sahipliği yapar. Bu plajlar, temiz denizi yanı sıra doğal güzellikleri ve sakin atmosferi ile vazgeçilmez rotalar arasında yer alır. Gökova denilince akla ilk gelen Akkaya Plajı olur. İncecik kumları ve sakin sularıyla ziyaretçilerine keyifli bir yüzme deneyimi sunar. Plaj boyunca yer alan kafe ve restoranlar, güneşlenirken veya yüzdükten sonra dinlenmek için harika mekanlardır.

Akbük Koyu’nda doğayla baş başa harika zamanlar geçirebilirsiniz. Çam ormanları ile çevrili bu koy, berrak denizi ve huzurlu atmosferi ile öne çıkar. Aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için de uygun alanlara sahip olan koyun sakinliği ve doğallığı sayesinde üzerinizden stresi kolayca atabilirsiniz.

Gökova’nın Turnalı Boncuk Koyu, adını sahilinde bulunan boncuk benzeri küçük taşlardan alır. Doğal güzellikleri ve temiz denizi ile dikkat çeken bu koy, yüzme ve şnorkelle dalış için mükemmel bir yerdir. Çevresindeki doğa yürüyüşü rotaları yürüyüş sevenler için cazip bir aktivite de sunar. Gökova'nın en sakin ve huzurlu plajlarından biri olan Çınar Plajı, adını çevresindeki çınar ağaçlarından almıştır. Bu ağaçlar doğal bir gölgelik alan sağlarken yazın sıcak zamanlarında serinlemek için harika bir ortamda sunar.


 

Gökova'ya Nasıl Gidilir?

Gökova'ya ulaşım hem kolaydır hem de birçok alternatifi vardır En yakın havalimanı Dalaman Havalimanı'dır ve havalimanı Gökova'ya yaklaşık olarak 70 km uzaklıktadır. Havalimanından Gökova'ya ulaşmak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Havalimanından araç kiralayabilir, taksi tutabilir veya toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Araç kiralama, bölgeyi keşfetmek isteyenler için en rahat ve esnek seçenektir. Aynı zamanda da havalimanından düzenli olarak kalkan otobüsler ile Muğla şehir merkezine ve oradan da Gökova'ya ulaşabilirsiniz.

Karayolu ile ulaşım, Gökova'ya gitmenin en yaygın kullanılan yollarından birisidir. Türkiye'nin birçok büyük şehrinden Gökova'ya düzenli otobüs seferleri bulunur. Muğla şehir merkezinden Gökova'ya otobüsle yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla seyahat ediyorsanız, E-87 karayolu üzerinden Gökova'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Gökova'da Yeme İçme Rehberi

Zengin mutfağıyla da ünlü olan Gökova, ziyaretçilerine en taze deniz ürünleri, taze sebzeler ve Ege mutfağının lezzetlerini sunar. Gökova’ya gittiyseniz denemeniz gereken ilk seçenek taze balık ve deniz ürünleri yemekleridir. Sahil kenarındaki restoranlarda, günlük olarak taze tutulan balıkların tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede meze kültürü de oldukça gelişmiştir. Zeytinyağlılar, otlu mezeler ve deniz ürünlerinden oluşan çeşitli mezeler, yemek öncesi veya yanında keyifle tüketilebilir. Aynı zamanda yöreye özel lezzetlerde tadım için sizi bekler. Yerel lezzetler arasında tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması ve taze otlardan yapılan salataları mutlaka denemelisiniz. Bölgenin organik ürünleri ile hazırlanan kahvaltılar da oldukça popülerdir.

Gökova size her haliyle unutulmaz ve muhteşem bir tatil deneyimi sunacaktır. Aynı zamanda sadece Gökova’da değil çevresinde de harika yerler, muhteşem lezzetler ve görülmesi gereken manzaraları olması bu bölgeyi muhteşem kılar. Muğla’da villa kiralayarak tüm bu güzellikleri deneyimleyebilirsiniz.

Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Menü
İdeal Villanı BulYENİ
Villa Ara
×REZERVASYON OLUŞTUR
Giriş Tarihi
Çıkış Tarihi
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
  • İndirim
  • İndirim
  • Temizlik Ücreti
  • Isıtma Ücreti
  • Toplam Tutar
  • Ön Ödeme
  • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
Toplam
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Opsiyon
Dolu Günler
Giriş-Çıkış
Özellik
Sizi Arayalım
WhatsApp
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
x
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin