villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    7Aralık2021

    Gizlikent Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

    Tatil ya da kültür amaçlı gezi planlaması yapanların ilk tercihleri arasında yer alan Gizlikent Şelalesi yerli ve yabancı birçok tatilcilerin yoğun ilgisini toplayan yerler arasındadır. Muhteşem manzarası ve yeşilliği ile görenleri kendisine hayran bırakan şelalenin buz gibi serin sularında serinlemek isteyenlerin yaz aylarında tercih ettikleri popüler mekanlarından biridir. Sadece soğuk suyu değil, yemyeşil doğası, tertemiz havası ve mükemmel yeme-içme tesisleri ile de sıklıkla tercih edilir. Şelaleye giderken yol üstünde bulunan parkurlar doğa yürüyüşlerini sevenler için ideal olduğu gibi farklı spor aktiviteleri için de uygun ortamdır.

    Gizlikent Şelalesi Nerede?

    Yaz ya da bahar tatillerinde Muğla’ya gitmeyi planlayanlar Gizlikent Şelalesi nerede? Olduğunu öğrenmek isteyebilirler. Şelale Muğla ili sınırları içerisinde bulunan Seydikemer ilçesi, Kayadibi mahallesinde yer alır. Fethiye’ye çok yakın bir konumda olan şelale doğanın farklı tonlardaki yeşil dokusu içine gizlendiğinden ismini de bu özelliğinden alır. Bu gizli kenti keşfetmeniz için yapmanız gereken sadece rotanızı planlamaktır.

    Gizlikent Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

    Fethiye’ye 47 km uzaklıkta olan şelaleye özel aracınız ile gidecekseniz, Fethiye üzerinden ulaşabileceğiniz gibi uçak ile Dalaman Havayoluna gelerek buradan isterseniz önceden kiraladığınız aracı havalimanından teslim alarak yolunuza devam edebilirsiniz. İsterseniz alanda bulunan özel taksilerle ya da özel servislerle de ulaşabilirsiniz. Havaalanı ile Gizlikent Şelalesi arası 95 km olup, herhangi bir otobüs güzergahı üzerinde değildir. Şelale Fethiye’ye çok yakın mesafede olduğundan çoğu kişi Fethiye Gizlikent Şelalesi olarak bilir. Hatta çoğu tatilci Fethiye’de konaklamayı tercih ederek şelaleye günlük geziler de yapar.

    Fethiye Saklıkent’e giderken yol üzerinde Gizlikent Şelalesi’ni gösteren tabelalara rastlamak mümkündür. Bu tabelalar size Gizlikent Şelalesi’ne nasıl gidilir? Sorusunun yanıtı niteliğindedir. Saklıkent’in 500 metre kadar gerisinde kalan şelale, gerçekten görmeniz gereken muazzam bir yerdir. Şelale bölgesine ulaştıktan sonra sizi uzun bir merdiven serüveni bekler. Bu merdivenlerden indikten sonra manzarayı gördüğünüzde değdiğini hemen anlarsınız.

    Gizlikent Şelalesi’nde Neler Yapılabilir?

    gizlikent şelalesi

    Gizlikent Şelalesi’ne gidip dönenlerin “Tatilimde en çok eğlendiğim, keyif aldığım anlardı” gibi yorum yaparlar. Şelaleye gidiş yolu üzerinde zaman zaman akarsu karşınıza çıkar. Bu nedenle kaymamak için önceden hazırlıklı olmak gerekebilir. Yanınızda götürebileceğiniz altı kaymayan terlik ya da lastik ayakkabı tercih edebilirsiniz. Şelale, sıcak havadan bunalanların serinlemek istediği uğrak yeri olmasının yanı sıra yüksekten şiddetli akan şelalenin altına girerek bedenlerinde masaj etkisini hissetmek isteyenler için de mükemmeldir. Doğa fotoğrafları çekmeyi sevenler içinde ideal olan yerlerin başında gelir. Şelalede farklı zamanlarda gökkuşağı yansımaları oluşur. Fotoğraf tutkunlarının bu doğa olayını yakalayabilmeleri için her an hazır olmaları gerekir.

    Yaz aylarında çok kalabalık olan şelale, bahar ve kış aylarında da değişiklik güzellikleri bünyesinde barındıran bir bölgedir. Akarsu üzerine kurulmuş olan salıncakta sallanmak da çok farklı bir aktivite olarak karşınıza çıkar. Yürüyüş parkurunun başlangıç noktasında bulunan kafede dinlenebilir çayınızı, kahvenizi içebilirsiniz. Otantik görünüme sahip olan yemek mekanlarında sedirlerin üzerinde lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

    Kafanızı dinleyip, doğanın sessizliğini dinleyebilir ve huzuru iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bu yerde sakin ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Fakat adrenalin tutkunuysanız bol oksijen alabileceğiniz Gizlikent Şelalesi rafting sporu içinde oldukça zevkli bir bölgedir. Zipling sporu da yapılabilen şelale, hem eğlenceli, hem heyecanlı, hem de huzurlu bir ortamdır.

    Nerede Kalınabilir? Ziyaret Saatleri Nasıldır?

    Gizlikent Şelalesi’ni gezip görmek isteyenler haftanın her günü 08:00-21:00 arası ziyaret edebilirler. Fiyat bakımından da diğer kanyon, milli park ve şelalelere göre daha uygundur. Şelalenin yakınlarında kamp ve çadır yerleri bulunduğu gibi konaklama alanları da mevcuttur. Dilerseniz buralarda konaklayabilir, dilerseniz kendinizi ev ortamında hissetmek için Villa Reyon’ dan kiralayacağınız konforlu villalarda huzurlu, keyifli, eğlenceli ve macera dolu bir tatil yapabilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 16:29:25

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin