villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00, 09:00 - 01:00
villareyonu
    11Mart2022

    Antalya Gezi Rehberi

    Bergama Kralı II. Attalos’un “ Bana yeryüzündeki cenneti bulun” emri üzerine askerlerinin ona göstermiş olduğu Antalya Türkiye’nin turizm başkentidir. Antalya gezilecek yerler listesi de turistlerin ilgisini çeken birçok cazibe merkezinden oluşur. Harika doğası, tarihi zenginliği ve hareketli eğlence hayatı ile ünlenen Antalya şehrinin öne çıkan özellikleri şunlardır:

    • Türkiye’nin 5. en büyük ve aynı zamanda kalabalık şehridir. Akdeniz’in batısında; Batı Toroslar ile Antalya Körfezi arasında yer alır.
    • Turizm cenneti olarak tanımlanan şehirde “Antalya gezilecek yerler” listesine dahil edilebilecek noktalar yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da oldukça ünlüdür.
    • Şehrin batısında Muğla, güneyinde Akdeniz, kuzeyinde Burdur-Isparta ve doğusunda da Mersin ve Karaman bulunur.
    • Antalya’nın ekonomik hayatı büyük ölçüde turizme, ticaret ve tarım üzerine kuruludur.
    • Tarihi boyunca Lidyalılar, Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar gibi birçok medeniyet ile karşılaşmış olan şehir Türkiye’nin sınırlarında en çok antik kent bulunduran yeridir. Antalya gezilecek yerler arasında antik kentlerin yoğunluğu dikkat çekicidir.
    • Akdeniz iklimi olan şehir kışın bile turist çeker. Yazları sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Tatil sezonunun en uzun yaşandığı şehirlerin başında Antalya gelir. Antalya gezilecek yerler yaz-kış tatilcilerden yoğun bir rağbet görür.
    • Antalya’nın ilk isminin “Ataleia” olduğu söylenir. Bu isim Bergama Kralı’ndan esinlenilerek verilmiştir. Kentin Antalya olarak adlandırılması ise 20. yüzyılın başlarına dayanır.
    • Antalya Havaalanı kente en yoğun giriş ve çıkışın yapıldığı yerdir. Türkiye’nin her yerine, Avrupa ve bazı Orta Doğu şehirlerine uçuş seferleri düzenlenir.

    Antalya’da Nerede Konaklanır? 

    Antalya gezilecek yerler haritasındaki noktalara yakın bölgelerde konaklamak için çok sayıda seçeneğe sahipsiniz. Antalya gezginlerinin birçoğu bu turizm cenneti şehirde konaklamak için villa kiralama yöntemini tercih eder. Son dönemlerin popüler konaklama alternatiflerinden biri olan villa kiralama özellikle özgürlüğüne, konforuna ve mahremiyetine üst düzeyde önem veren turistler için birebirdir. Ülkemizde de villa kiralamak için en ideal bölgeler arasında bulunan Antalya bu konuda birçok beklentinizi kolaylıkla karşılar. Günlük, haftalık ya da aylık olarak villanızı kiralayıp, harika bir tatil geçirebilirsiniz. Antalya’nın değişik bölgelerindeki farklı tarzda villa tipleri arasından sizin ihtiyaçlarınıza uygun olanı kolaylıkla bulup uygun fiyatlarla kiralamanız mümkündür. Dilerseniz Antalya kiralık villalar sayfasından tüm seçenekleri ve detayları görüntüleyebilirsiniz.

    antalya balayı konaklaması

    Antalya’ya Nasıl Gidilir?

    Ülkemizin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Antalya, coğrafi olarak Akdeniz Bölgesi’nde yer alır. Gece hayatı, doğal güzellikleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi dokusu yanı sıra mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu eşsiz plajları ile her mevsim görülmesi gereken bir ilimizdir.

    Antalya’ya kara ve hava yoluyla kolay şekilde gerçekleşir. Türkiye’nin neredeyse her şehrinden direkt otobüs seferleri vardır. Antalya Havalimanı ise uluslararası nitelikte olup, birçok şehirden direkt uçuşla gelme imkanı sunar. Havalimanı şehir merkezine 11 km uzaklıktadır ve şehir merkezine servisle buraya ulaşım sağlanır. Ayrıca kendi araçlarınızla gitmek isterseniz de yol oldukça keyifli bir sürüşle sizi Antalya’ya ulaştırır. Marmara Bölgesi’nden Antalya tabelalarını takip edebilirsiniz, İç Anadolu’dan D695 karayolu takip edebilir Ege Bölgesi’nden ise E87 karayolu ile Aydın üzerinden Antalya’ya ulaşabilirsiniz.

    Antalya’da turizmin gelişmesi çok farklı konaklama seçenekleri ile tatil yapma imkanı sunar. Özellikle de villa tatili yapmak, adı tatil ile anılan şehrimizde çok özel bir tatil deneyimi sunar. Antalya’da villa kiralayarak tatil yapmak, şehri ve çevresini birçok farklı yönüyle keşfetme ve aynı zamanda da evinizin rahatlığını yaşama imkanı verir. Misafirlerimizin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış olan lüks villalarımız sayesinde Antalya’da tatil keyfi bir başkadır. Bu

    Antalya’da Ne Yenir? Yeme İçme Kültürü

    Akdeniz mutfağı ülke genelinde sıklıkla tercih edilen beslenme kültürüdür. Antalya, Akdeniz'e kıyısı olan bir şehir olduğu için, Akdeniz mutfağına ait lezzetlerle zengindir. Zeytinyağlılar, taze sebzeler, otlar, deniz ürünleri ve taze meyveler bu mutfakta sıkça kullanılan malzemelerdir. Mezeler, deniz mahsülleri, ızgara etler ve salatalar gibi lezzetler Antalya'nın yemeklerinde sıkça görülür.

    Antalya'ya has bir lezzet olan piyaz, beyaz fasulye, soğan, maydanoz ve sumakla yapılan bir salatadır. Limon suyu ve zeytinyağıyla lezzetlendirilerek servis edilir. Piyaz, genellikle et yemeklerinin yanında veya tek başına bir öğün olarak yenir. Antalya’ya geldiğinizde mutlaka tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında yer alır.

    Türk mutfağının olmazsa olmaz bir lezzeti olan döner, Antalya'da da sevilir. Kuzu veya tavuk etinin özel baharatlarla marine edilip, döner ocağında döndürülerek pişirilmesiyle elde edilen bir et yemeğidir. Genellikle lavaş ekmeğine sarılır ya da yanında pilav veya salata ile servis edilir.

    Balık ve deniz ürünleri de bölgede tercih edilebilecek eşsiz lezzetlerdendir. Antalya, zengin bir deniz ürünleri çeşitliliğine sahip olduğu için taze balık ve deniz ürünleri yemekleri de oldukça yaygındır. Levrek, çipura, barbunya, karides, kalamar gibi deniz ürünleri, genellikle ızgara veya güveç şeklinde yapılıp sunulur.

    Antalya usulü alabalık, farklı pişirme tekniğiyle sunulur. Antalya'nın iç kesimlerindeki yaylalarda yetişen alabalık, şehre has bir lezzettir. Genellikle tava veya ızgara olarak pişirilen alabalık, taze bir şekilde sunulur. Yayla köylerinde bulunan restoranlarda bu muhteşem lezzeti deneyebilirsiniz.

    Antalya'da sokak lezzetlerinden biri olan gözleme, yufka ekmeği içerisine çeşitli malzemelerle doldurulup sac üzerinde pişirilen bir hamur işidir. Peynir, patates, ıspanak gibi farklı iç malzemelerle yapılan gözlemeler, özellikle kahvaltılarda veya ara öğünlerde seçilir.

    Antalya'da ayrıca dünya mutfaklarından da esinlenen restoranlar ve kafe zincirleri bulunur. Şehirdeki çeşitli semtlerde yer alan restoranlar arasında tercih yaparak hem geleneksel Türk yemeklerini deneyebilir hem de uluslararası mutfaklardan lezzetler tadabilirsiniz.

    Antalya’da Gezilecek Yerler

    Antalya, bir tatil cenneti olarak ülkemizin turizm merkezleri arasında ilk sıralarda yer alır. Antalya yazlık villa tatili için mükemmel bir şehir olmasının yanında, dört mevsim boyunca görülmeyi bekleyen birçok güzel destinasyonu sınırlarında barındırır. Antalya gezilecek yerler için bir kısa liste önerisini şu şekilde yapabiliriz:

    • Kaleiçi
    • Alara Han Kalesi
    • Yanartaş
    • Noel Baba Kilisesi,
    • Düden Şelalesi
    • Theimussa,
    • Saklıkent Kayak Merkezi
    • Termessos Antik Kenti

    Antalya, hem yeşil doğası hem de tarihi güzellikleri ile yıl boyunca ziyaretçilerine farklı güzellikler sunar. Antalya şehir içi ulaşımı oldukça rahattır. Bu sebeple de ziyaretçilerinin yeni yerleri keşfetme heyecanlarını artırır. Antalya'da gezilmesi gereken yerler arasında aşağıdaki bölgeler sıralanabilir;

    Kaleiçi

    Kaleiçi, Antalya’nın şehir merkezindedir. Nostaljik ve tarihi görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin sıkça gittiği bir yerdir. Kalenin deniz kenarındaki konumu oldukça ihtişamlıdır. Osmanlı mimarisinden derin izler taşıyan evleriyle görülmeye değer olan bu bölgede, özellikle de Hadrian Kapısı ve Yivli Minare de en fazla ziyaret edilen yerlerdir. Kaleiçi gündüzleri kadar akşamları da oldukça hareketlidir. Bölgede meşhur birçok restoran ve gece kulübünün de olması bu hareketin sürekli olmasını sağlar.

    antalya kaleiçi manzara

    Antalya Arkeoloji Müzesi

    Antalya Arkeoloji Müzesi, 1922’de Konyaaltı’nda kurulmuştur. şehrin tarihi ve kültürel mirasına mutlaka görülmesi gereken eser ile ışık tutar. Müzede farklı temalarla düzenlenmiş ortalama 5 bine yakın eser vardır. Ülkemizde en fazla antik kenti topraklarında barındıran bu bölgeden getirilen buluntuları müzede görebilir, arkeoloji bilginizi daha da geliştirebilirsiniz.

    Aspendos Antik Tiyatrosu

    Aspendos Antik Tiyatrosu, Serik İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Dünyaca ünlenmiş bu antik tiyatronun geçmişi neredeyse M.S. 2. yüzyıla kadar uzanır. Romalılar tarafından inşa edilmiş bu yapı, Antalya’nın olduğu kadar ülkemizin de en gözde mimari harikalarından birisidir. Kusursuz akustiğiyle her zaman göz önündedir.

    Perge Antik Kenti

    Perge Antik Kenti, Aksu İlçesi’nde yer alır. Antik kent özellikle hamamları ve su çeşmeleri ile tanınır. Pamfilya Bölgesi, tarih öncesi çağlarda dahi önemli bir yerleşim yeriydi. Pamfilya Bölgesi’nin sınırları içerisinde olan bu antik kent içerisinde Helenistik kapı, hamam, tiyatro ve cadde gibi farklı yapıları görmek mümkündür. Perge Antik Kenti, kendini ziyaret etmiş tüm gezginleri çok keyifli bir tarihi yolculuğa çıkarır.

    Konyaaltı Plajı

    Konyaaltı Plajı için Antalya’nın gözdesi diyebiliriz. Neredeyse dört mevsim hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olur. Antalya’da 9 ay denize girilebilmesi de bu plajı herkes tarafından sevilen bir yer haline getirmiştir. 7 km uzunluğundaki sahiliyle muhteşem bir konuma sahiptir. Plajda birçok tesis, yeme içme noktası vardır. Ayrıca şehrin merkezindeki plaj da mavi bayraklıdır.

    Kurşunlu Şelalesi

    Antalya, sadece antik kentleriyle değil şelaleleriyle de oldukça meşhurdur. Bölgenin önemli şelalelerinden birisi de Kurşunlu Şelalesi’dir. Sıcak yaz aylarında serinleme imkanı sunan şelale, muhteşem manzaralara da ev sahipliği yapar. Vadi, 2 km uzunluğunda bir alana yayılmıştır.

    Antalya’da Neler Yapılır?

    Antalya, her zaman Türkiye’nin en güzel ve en popüler tatil şehirlerinden birisi olmuştur. Denizi, doğal güzellikleri, tarihi, eğlencesi ve daha sunduğu birçok imkân sayesinde her mevsim keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kaleiçi de bu güzel şehrin kalbidir diyebiliriz. Burada Osmanlı döneminden kalma evleri, camileri, kuleleri ve kapıları görebilir, renkli kafelerde ve restoranlarda vakit geçirebilir, hediyelik eşya alabilir ve canlı müzik dinleyebilirsiniz.

    Düden Şelalesi, Antalya’nın en göz alıcı doğal güzelliklerinden biridir. Şelale, denize 40 m yükseklikten akar ve eşsiz bir manzara sunar. Şelalenin yanında piknik yapabilir, tekne turuna katılabilir veya fotoğraf çekebilirsiniz.

    Antalya Müzesi, Türkiye’nin en büyük ve en önemli müzelerinden biridir. Müzede Antalya ve çevresindeki antik kentlerden getirilen pek çok eser sergilenir. Müzede Paleolitik Çağ’dan Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan 13 bölüm bulunur.

    Konyaaltı Plajı, Antalya’nın en meşhur ve en güzel plajlarından biridir. Plaj, 7 km uzunluğunda kum ve çakıl karışımı bir sahile sahiptir. Plajda keyifli zaman geçirmek için oldukça fazla imkân vardır. Şemsiye, şezlong, soyunma kabini ve duş gibi imkânlara ulaşabilirsiniz. Plajda yüzebilir dilerseniz güneşlenebilir ya da adrenalin dolu su sporlarından yapabilirsiniz.

    Aspendos Tiyatrosu, dünyanın en iyi korunmuş antik tiyatrolarından biridir. Tiyatro, Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında M.S. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Akustiği oldukça iyi olan tiyatro 15 bin kişi kapasitesiyle görülmeye değerdir. Tiyatroda yaz aylarında uluslararası opera ve bale festivali düzenlenir.

    Antalya Koyları, Plajları

    Antalya, 630 km uzunluğunda bir kıyı şeridine sahiptir. Bölge, pek çok mavi bayraklı plajları ve koy barındırır. Antalya’nın koyları ve plajları, doğal güzellikleri, temiz suları, kumlu veya çakıllı sahilleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, eğlence ve spor imkanları ile her zevke ve bütçeye uygun seçenekler sunar. Size ve sevdiklerinize en uygun olan Fethiye kiralık villalar seçeneklerinde konaklarken kolaylıkla ulaşabileceğiniz plajlarında keyif yapabilirsiniz. Antalya plajları size tertemiz ve masmavi denizin tadını çıkarma olanağı verir. Antalya en iyi plajlar seçeneklerine sahiptir. Antalya’da gezilecek koylar ve plajlar şunlardır:

    Kaputaş Plajı

    Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer alır ve dünyanın en iyi plajları arasında yer alır. Turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumları ve etrafını saran kayalıkları ile büyüleyici bir manzara sunar. Plaja ulaşmak için 190 basamak inmek gerekiyor. Plajda şezlong, şemsiye, duş, WC gibi hizmetler vardır.

    Patara Plajı

    Patara Plajı, Kaş’ın Gelemiş Köyü’nde yer alır ve dünya üzerindeki en uzun plajlardan birisidir. 12 km uzunluğundaki plaj, Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanıdır. Bu nedenle plaj akşam saatlerinde ziyarete kapatılır. Plajın arkasında Patara Antik Kenti bulunur.

    Suluada

    Kumluca mevkiindeki Suluada, Türkiye’nin Maldivler’i olarak adlandırılan bir ada plajıdır. Sadece deniz yolu ile ulaşılabilecek olan Suluada, masmavi suları ve beyaz kumları ile cennetten bir köşe gibidir. Adada tatlı su kaynağı da vardır.

    Phaselis Plajları

    Phaselis Antik Kenti, Tekirova’da yer alır ve antik kentin sınırları içerisinde de üç adet plaj vardır. Bunlar Kuzey ve Güney Liman Plajı ile , Merkez Liman Plajıdır. Bu plajlar hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada sunar. Denizi berrak ve sakin olan plajlarda şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetler bulunur.

    Mermerli Plajı

    Antalya’nın merkezindeki Kaleiçi Yat Limanı’nın yanında bulunan Mermerli Plajı, şehrin göbeğinde olsa da mavi bayraklı bir plajdır. Denizi temiz ve serin olan plajda şezlong, şemsiye, duş, WC, restoran gibi hizmetler mevcuttur.

    Lara Halk Plajı

    Lara Halk Plajı, Antalya’nın en popüler plajlarından birisidir. 8 kilometrelik kumlu bir sahili vardır. Denizi sığ ve ılık olan plajda şezlong, şemsiye, duş, WC gibi hizmetler bulunur. Plaja giriş ücretsizdir.

    Konyaaltı Halk Plajı

    Antalya’nın diğer popüler plajı olan Konyaaltı Halk Plajı, 7 km uzunluğunda çakıl taşlı bir sahile sahiptir. Denizi derin ve soğuk olan plajda şezlong, şemsiye, duş, WC gibi hizmetler bulunur. Plaja giriş ücretsizdir.

    Olimpos Plajı

    Kumluca’da bulunan Olimpos Antik Kenti’nin içinde yer alan Olimpos Plajı, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada sunar. Denizi berrak ve temiz olan plajda şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetler mevcuttur. Plaja giriş ücretlidir.

    Çıralı Plajı

    Kumluca’da bulunan Çıralı Plajı, Olimpos Plajı’nın devamı niteliğindedir. 3,5 km uzunluğundaki plaj, Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanıdır. Bu nedenle plaj akşam saatlerinde ziyarete kapatılır. Plajın arkasında Yanartaş olarak bilinen ateş çıkaran kayalar bulunur.

    Adrasan Koyu

    Adrasan Koyu, Kumluca’da bulur ve huzurlu bir tatil yaşamak isteyenler için ideal bir seçenektir. 2 km uzunluğundaki kumsal, yeşil dağlarla çevrilidir. Denizi sığ ve ılık olan koyda şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetler bulunur.

    Antalya’ya gitmeyi düşünüyorsanız, bu güzellikleri mutlaka görmeniz tavsiye edilir. Antalya ve civarında yer alan tüm villalarımız için villa seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz. Geniş seçenek alternatifimiz içerisinde tatil planlarınıza uygun konsepte bir villayı seçebilir, uygun fırsatlarla ve güvenle kiralayabilirsiniz.

    Antalya Tarihi Yerler

    Antalya, Türkiye’nin Akdeniz kıyısında yer alan muhteşem bir tatil şehridir. Antalya, sadece doğal güzellikleri ve plajlarıyla değil, aynı zamanda binlerce yıllık bir tarihe sahip olmasıyla da dikkat çeker. Antalya’da gezilecek pek çok tarihi yer vardır. Bu yerler, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan antik kentler, kaleler, camiler, kiliseler, müzeler ve daha fazlasını içerir. Antalya’nın tarihi yerleri, kültürel ve doğal mirası birlikte yaşatan eşsiz mekanlardır. Bu yerleri gezerken hem tarihi hem de doğal güzellikleri keşfedecek, hem de unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

    Antalya tarihi yerler denildiğinde akla gelen pek çok bölge vardır. Dinlenirken gezmek, gezerken öğrenmek için fazla uğrak noktası belirleyebilirsiniz.

    Kaleiçi’nde yürüyerek Osmanlı döneminden kalma renkli evleri, camileri, kuleleri ve kapıları görebilirsiniz. Kaleiçi’nin en görkemli yapısı ise Hadrianus Kapısı’dır. Bu kapı, Roma İmparatoru Hadrianus’un şehri ziyareti onuruna M.S. 130 yılında yapılmıştır. Kaleiçi’nde ayrıca Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Tekeli Mehmet Paşa Camii gibi tarihi yapılar da görülmeye değerdir.

    Antalya’nın merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Termessos, Toros Dağları’nın tepesinde kurulmuş bir antik kenttir. Termessos, doğal savunması sayesinde hiçbir zaman fethedilememiş bir kenttir. Termessos’ta tiyatro, agora, odeon, gymnasium, nekropol ve sarnıçlar gibi yapıları görebilirsiniz. Aynı zamanda Termessos’un milli park niteliği de vardır ve bünyesinde birçok bitki ve hayvan türünü barındırır.

    Aspendos tarihi bölge denildiğinde akla ilk gelen bölgelerdendir. Antalya’nın doğusunda 40 km mesafede bulunan Aspendos, dünya üzerinde günümüze gelen en iyi korunmuş antik tiyatrosu olan bir antik kenttir. Tiyatro, Roma dönemine ait olup M.S. 2. yüzyılda yapılmıştır. Akustiği ile bilinen bu tiyatro 15 bin kişi kapasitelidir. Aspendos’ta su kemerleri, agora, stadyum ve bazilika gibi yapılar da ziyaret edilebilir.

    Antalya’nın doğusunda 18 km uzaklıkta bulunan Perge, tarihi bir kokuya sahip olan bölgelerdendir. Pamfilya bölgesinin en büyük ve en zengin antik kentlerinden biridir. Perge’de Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait pek çok yapı bulunur. Perge’de tiyatro, stadyum, agora, hamam, sütunlu cadde ve tapınaklar gibi yapıları görebilirsiniz.

    Antalya’nın güneyinde 80 km mesafede bulunan Olympos, Likya bölgesinin en eski antik kentlerinden biridir. Olympos’un kuruluşu MÖ 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Olympos’ta tiyatro, nekropol, hamam ve tapınaklar gibi yapıları görebilirsiniz. Olympos aynı zamanda bir doğal parktır ve plajıyla ünlüdür.

    Antalya’nın güneyinde 58 km mesafede bulunan Phaselis, Likya bölgesinin önemli liman kentlerinden biridir. Phaselis’in kuruluşu MÖ 7. yüzyıla kadar uzanır. Phaselis’te tiyatro, agora, hamam, sütunlu cadde ve limanlar gibi yapıları görebilirsiniz. Phaselis aynı zamanda bir doğal parktır ve koylarıyla ünlüdür.

    Alanya kalesi de sıkça ziyaret akınına uğrayan lokasyonlardandır. Alanya Kalesi, Antalya’nın doğusunda 135 km uzaklıktadır. Selçuklu dönemine ait olup 13. yüzyılda Sultan Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış Selçuklu mimari izlerini taşıyan bir kaledir. 6.5 kilometrelik surlarla çevrilidir. Kalede kızıl kule, tersane, bedesten, zindan, camiler ve kiliseler gibi yapıları görebilirsiniz.

    Antalya’nın merkezinde bulunan Antalya Müzesi, Türkiye’nin hem en büyük hem de en kapsamlı müzelerinin başında gelir. Müzede Antalya ve çevresindeki antik kentlerden getirilen pek çok eser sergilenir. Müzede Paleolitik Çağ’dan Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan 13 bölüm bulunur. Müzede heykeller, mozaikler, sikke koleksiyonu, etnografik eserler ve mumyalar gibi eserleri görebilirsiniz.

    Antalya’nın güneyinde 80 km mesafede bulunan Yanartaş, Olimpos’un arkasındaki dağda yer alan ateş çıkaran kayalardır. Yanartaş’ın oluşumu mitolojik bir hikayeye dayanır. Hikayeye göre de Likya kralı Bellerofon’un uçan atı Pegasus’la birlikte Chimera adlı canavarı öldürdüğü yerdir. Canavarın ağzından çıkan ateşin kayalara sıçradığı ve sonsuza kadar yandığı söylenir.

    Antalya’nın batısında 100 km uzaklıkta bulunan Noel Baba Kilisesi, Demre ilçesinde bulunan bir Bizans kilisesidir. Kilise, MS 4. yüzyılda yaşayan ve Noel Baba olarak da tanınan Hristiyan azizi Aziz Nikolaos’un mezarının bulunduğu yerde kurulmuştur. Kilise, 11. yüzyılda restore edilmiştir. Kilisede freskler, mozaikler ve mezar odası gibi yapıları ziyaret edebilirsiniz.

    Antalya’da gezilecek tarihi yerler bunlarla sınırlı değildir. Antalya’da daha pek çok tarihi yer vardır. Ancak bu liste, Antalya’da tarihi yerleri gezmek isteyenler için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

    Antalya’da Balayı Yapılacak Yerler

    Antalya, Türkiye’nin Akdeniz kıyısında yer alan harika bir tatil şehridir. Antalya, hem doğal güzellikleri ve plajlarıyla hem de tarihi ve kültürel zenginliğiyle balayı çiftleri için mükemmel bir destinasyondur. Bundan dolayı da Antalyada balayı yapılacak yerler çok çeşitlidir. Antalya’da balayı yapmak isteyenler için bazı tavsiyeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

    Antalya’nın en güzel plajlarından ve koylarından biri olan Kaputaş Plajı’nda denizin ve güneşin keyfini sürdürebilirsiniz. Turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumları ve çevresini kuşatan kayalıkları ile büyüleyici bir manzara sunar. Bu plaj, balayı için harika bir seçenektir.

    Antalya’nın tarihi ve kültürel merkezi olan Kaleiçi’nde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Burada Osmanlı döneminden kalma renkli evleri, camileri, kuleleri ve kapıları görebilir, sevimli kafelerde ve restoranlarda oturabilir, hediyelik eşya alabilir ve canlı müzik dinleyebilirsiniz.

    Antalya’nın en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Düden Şelalesi’ni görebilirsiniz. Şelalenin yanında piknik yapabilir, tekne turuna çıkabilir veya fotoğraf çekebilirsiniz.

    Antalya’nın en güzel ve en ünlü yeri olan Konyaaltı Plajı’nda güneşlenebilirsiniz. Plaj, 7 km uzunluğunda kum ve çakıl karışımı bir sahile sahiptir. Plajda keyilfi zaman geçirmek için birçok imkan vardır. Dilerseniz denize girebilir, güneşlenebilir ya da su sporları yaparak eğlencenin tadına varabilirsiniz.

    Antalya’nın en iyi korunmuş antik tiyatrosuna sahip olan Aspendos’u görebilirsiniz. Tiyatro, Roma dönemine ait olup M.S. 2. yüzyılda yapılmıştır. Tiyatroda yaz aylarında uluslararası opera ve bale festivali düzenlenir.

    Antalya’nın yöresel mutfağıyla da ünlü bir şehirdir. Antalya mutfağı Akdeniz mutfağının bir parçasıdır ve zeytinyağı, sebze, balık, et ve turunçgiller ağırlıklıdır. Antalya’nın yöresel yemekleri arasında piyaz, hibeş, cive, tandır kebabı, taratorlu kızartma, kabak çiçeği dolması gibi lezzetler bulunur. Tatlı olarak ise zerde, kabak tatlısı, burma kadayıf, turunç reçeli gibi tatlar tercih edilir. Antalya’da yemek yiyebileceğiniz pek çok restoran, kafe ve lokanta bulunur.

    Antalya’da balayı nerede yapılır sorusu yeni evli çiftlerin ilk akıllarına gelen sorulardandır. Antalya villa kiralama hizmetimizden yararlanabilirsiniz.  Balayı çiftleri için de uygun olan gözden uzakta ve dışarıdan görünmeyen korunaklı İslami villa seçeneği ile balayınızın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

    Antalya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Antalya, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında bulunan ve dünyanın her yerinden turistleri kendine çeken muhteşem bir tatil şehridir. Antalya, hem doğal güzellikleri ve plajlarıyla hem de tarihi ve kültürel mirasıyla balayı çiftleri için mükemmel bir destinasyondur. Sunduğu çeşitlilik sebebiyle bu ilimizde tatil yapmayı planlıyorsanız Antalya gezi rehberi edinmenizi ve yazımızı detaylı okumanızı da tavsiye ederiz.

    Antalya, Akdeniz bölgesinin en büyük ve en popüler şehridir. Ayrıca Türkiye'nin en kalabalık beşinci şehridir. Antalya'nın nüfusu 2.6 milyonu aşar. Antalya'nın ismi, Pergamon kralı Attalos II tarafından kurulduğu için Yunanca "Attaleia" kelimesinden türemiştir. Bu isim daha sonra Türkçede Adalia ve Antalya olarak değişmiştir. Antalya, Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır. Bu dağlar, şehre eşsiz bir manzara katar.

    Antalya'nın en eski ve en tarihi bölgesi Kaleiçi'dir. Burada Osmanlı döneminden kalma renkli evleri, camileri, kuleleri ve kapıları görebilirsiniz. Kaleiçi'nin en önemli yapısı ise Roma İmparatoru Hadrianus'un şehri ziyareti sırasında yapılmış olan Hadrianus Kapısı'dır.

    Antalya'nın en görkemli doğal güzelliklerinden biri Düden Şelalesi'dir. Denize 40 metre yükseklikten dökülürler eşsiz manzaralar sunar. Antalya'nın en iyi korunmuş antik tiyatrosuna sahip olan Aspendos'u görebilirsiniz. Tiyatro, Roma dönemine ait olup 15 bin kişi kapasitelidir ve sıklıkla tercih edilir.

    Antalya'nın yöresel mutfağı da çok lezzetlidir. Antalya mutfağı Akdeniz mutfağının bir parçasıdır ve zeytinyağı, sebze, balık, et ve turunçgiller ağırlıklıdır. Antalya'nın yöresel yemekleri arasında piyaz, hibeş, cive, tandır kebabı, taratorlu kızartma, kabak çiçeği dolması gibi lezzetler bulunur.

    Antalya'da gezilecek pek çok müze de vardır. Bunlardan en önemlisi Antalya Müzesi'dir. Müzede Antalya ve çevresindeki antik kentlerden getirilen pek çok eser sergilenir.

    Antalya'da görebileceğiniz ilginç bir yer de Yanartaş'tır. Yanartaş, Olimpos'un arkasındaki dağda yer alan ateş çıkaran kayalardır. Yanartaş'ın oluşumu mitolojik bir hikâyeye dayanır. Hikayeye göre Likya kralı Bellerofon'un uçan atı Pegasus ile birlikte Chimera adlı canavarı öldürdüğü yerdir.

    Antalya, Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biridir. Bundan dolayı da villa kiralayarak tatil yapmak isteyen herkesin ilk aklına gelen yerlerdendir. Kiralık yazlık villa çeşitleri sayesinde misafirlerimiz kendilerine en uygun olan villada konaklayarak Antalya’nın tatil için sunduğu tüm imkanlardan yararlanabilir.

    Villa reyonu olarak sizlere oldukça geniş villa kiralama seçenekleri sunuyoruz. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz ve tatile çıkıyorsanız çok odalı ve büyük villalarımızda tatilin keyfini ailenizle birlikte doyasıya çıkarabilirsiniz. Eğer korunaklı, gözden uzak, dışarıdan görünemeyeceğiniz İslami villalarımızı seçerek kiraladığınızda kendinize ait olacak olan villamızda daha rahat bir şekilde tatilinizi sürdürebilirsiniz. Eğer balayı çiftiyseniz sizler için özel olarak hazırlanmış olan balayı villalarımızda konaklayarak balayı tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

    Tüm bu seçeneklerden faydalanabilmek için yapmanız gereken tek şey web sitemize giriş yaparak kriterlerinize uygun villayı tercih etmenizdir. Web sitemizde misafirlerimizin kendilerine en uygun olan villayı rahatlıkla bulabilmeleri için filtreleme özelliği bulunur. Web sitemizin filtreleme özelliğini kullanarak kendinize, sevdiklerinize ve ailenize en uygun olan villayı kolaylıkla bulabilir ve sevdiklerinize harika bir Antalya tatili sunabilirsiniz.

    Eğer Antalya dışında tatil yapmak istiyorsanız Muğla kiralık villa seçeneklerine bakarak yine kendinize ve sevdiklerinize harika bir Muğla tatili sunabilirsiniz. Villalarımız misafirlerimizin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığından üst düzey konfor sunar. Çeşitli özelliklere sahip villalarımızı sizlerin memnuniyetini üst seviyede tutmak için hazırlarız. Gönül rahatlığıyla tercihlerinizi yapabilir, tatilinizin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

    Antalya’da Gezilecek Yerler Listesi 

    Antalya gezilecek yerler haritasında doğal ve mucizevi güzellikleri ile ün salan birçok nokta bulunur. Antalya’nın doğal güzellikleri şehri başlı başına yerli ve yabancı turistlerin gözdesi yapar. Türkiye’nin en etkileyici yeşil ve mavi renklerinin bir araya geldiği şehirlerden olan Antalya sadece doğası ile değil tarihi yönü ile de çok dikkat çekicidir. Sayısız antik kentin yeri olan Antalya’nın geçmişi yüzyıllar öncesine dayandığından her bir yanında onlarca medeniyetin ayak izine rastlamanız da mümkündür. Tatil denildiğinde kum, güneş, deniz, tertemiz hava, tarih, eğlence gibi akla gelebilecek hemen her şeyi turistlere sunan Antalya’da gezebileceğiniz çok sayıda yer vardır. İşte turizmin gözbebeği olan şehre doğru yola çıkacaklar için Antalya gezilecek yerler listesi:

    1.Kaleiçi 

    Antalya gezilecek yerler arasında çoğu gezgin için Kaleiçi biraz daha farklı bir yere sahiptir. Buradaki cumbalı tarihi evler, daracık sokaklar, hediyelik eşya dükkanları, barlar, eğlence yerleri ve restoranlar şehrin tam da göbeğinde harika bir turistik çekim merkezi oluşturur. Turistler kadar yerli halk da Kaleiçi’ne her mevsim canlılık katar. Hafta sonu hafta içi ayrımı olmaksızın hemen her an yaşayan bir yerdir Kaleiçi. Küçük bir plajı bile bulunan Kaleiçi’nde özellikle Saat Kulesi, Yat Limanı, Asansör, Hıdırlık Kulesi, Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Cam Teras ve Keçili Park, Mermerli Plajı Antalya’da gezilmesi gereken yerler arasındadır. Mimari dokusunu çok eski zamanlardan bu yana koruyan Kaleiçi şehrin merkezindeki tarihi havasıyla Antalya’nın sembollerinden biridir.

    Kaleiçi konumu için tıklayın 📌

    2.Kaş 

    Antalya gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen ilçelerden biri Kaş’tır. Turkuaz renkli harika koyları, birbirinden etkileyici plajları, bakir doğası, gezip görülebilecek çok sayıda yeri ile Kaş Antalya’da en unutulmaz tatilleri yaşatan bölgelerden biridir. Doğa tutkunlarının Türkiye’deki en sık uğradıkları tatil beldeleri arasında olan Kaş’ın güzellikleriyle ünlü plajlarında güneşin ve kumun verdiği keyif de bir başka güzeldir. Masmavi berrak denizin görüntüsü, yapılacak çok sayıda doğa/deniz aktivitesi, gece eğlenceleri için kapılarını açan mekanlar, etraftaki antik kentler Kaş tatilinin vazgeçilmezlerindendir. Her bir köşesi sürprizlerle dolu olan Kaş ilçesinde özellikle görmeniz gereken yerler arasında ise Kaş merkez, Kaputaş Plajı, Uzun Çarşı, Meis, Düşler Akademisi, Kaş Camping, Patara Plajı ve Kaş Panaroma yer alır. Antalya gezilecek yerler listenize çok sayıda yerli-yabancı turistin yoğun ilgi gösterdiği Kaş’ı da alabilirsiniz.

    Kaş konumu için tıklayın 📌

    Kaş ile ilgili önerilen linkler;

    ➡ Kaş’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

    Kaş Kiralık Villalar

    3.Kalkan 

     

    Kaş’ın küçük bir beldesi olan ama biraz daha sakin bir ortam vadeden Kalkan Antalya’da gezilecek yerler arasındadır. Sakin, bakir yerlerin gezgini iseniz Kalkan tam size göre bir seçim olabilir. Muhteşem doğa manzaraları ile saklı bir cevher olan Kalkan aynı zamanda villa kiralamak için de çok uygun bölgelerden biridir. Yamaçları, koyları, birbirinden etkileyici panoramik deniz manzaraları ile çevreleneceğiniz Kalkan’da merkezi gezmek de ayrı bir keyif verir. Taş mimarili Osmanlı evleri ile insanları tarihi bir ambiyansın içine çeken Kalkan merkez Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla da ünlüdür. Merkezde aynı zamanda çok sayıda güzel restoran ve kafe de bulunur. Antalya gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazları arasında gösterilen Kalkan beldesinin balık restoranları da oldukça meşhurdur. Ayrıca Kalkan’ın tarihi katmanları da zengindir; istediğiniz zaman çevredeki antik kentlere doğru rotanızı çevirebilirsiniz.

    Kalkan konumu için tıklayın 📌

    Kalkan ile ilgili önerilen linkler; 

    Kalkan’da Gezilecek Yerler Listesi

    Kalkan Kiralık Villalar

    4.Alanya 

    Antalya gezilecek yerler listesi hazırlayanların çoğu kez ilk sıralara koyduğu ilçeler arasında Alanya da bulunur. Antalya’da tatil denildiğinde Alanya çoğu kişinin ilk tercihlerinden biridir. Antalya’nın merkezine yaklaşık olarak 135 km uzaklıkta bulunan Alanya mavi bayraklı popüler plajlarla doludur. Altın renkli kumlarıyla turistlerin gönlünde ayrı bir yer edinen Kleopatra Plajı, hemen yanında bulunan Damlataş Plajı ve İncekum Plajı bunlar arasındadır. Ne yanına baksanız doğal bir oluşumun güzelliği karşısında hayranlık duymamanızın pek mümkün olmadığı Alanya, Damlataş Mağarası’yla da ünlüdür. Damlataş Mağarası’nın yanı sıra Dim Mağarası da gezip görebileceğiniz en güzel yerlerdendir. Ayrıca ilçenin simgesi haline gelmiş Alanya Kalesi’ne çıkıp önünüze serilen enfes Akdeniz manzaralarını seyre dalmak da tatilinizin en keyifli dakikaları arasına girebilir. Tarihi evleri ile sizi bekleyen Tophane, ünlü Alanya Tersanesi ve Arkeoloji Müzesi ise Antalya gezilecek yerler listesinin diğer cazibeli turistik noktalarıdır.

    Alanya konumu için tıklayın 📌

    Alanya ile ilgili önerilen linkler; 

    ➡ Alanya’da Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Turistik Mekan

    5.Kemer 

    Antalya gezilecek yerler oldukça fazla sayıdadır. Gezi listesi turistik cazibesi yüksek olan ve çok yönlülükleri ile öne çıkan yerlerden oluşur. Tarihi yerlerin ve doğal güzelliklerin en görkemli koşullar altında buluştuğu Antalya tatil beldelerinden biri de Kemer’dir. Farklı tatil zevklerine sahip her yaştan insan aradığını Kemer’de bulabilir. Tatil sezonunun uzun sürdüğü beldede mağaralardan yaylalara parklardan kanyonlara ve antik kentlere kadar ne ararsanız bulunur. Örneğin Phaselis Antik Kenti, Kemer’e gelen turistlerin çoğunun ziyaret ettiği, tarihle dolu bir yerdir. Göynük Kanyonu ise Antalya’nın doğal güzelliklerini görmek ve doğa aktiviteleri yapmak için idealdir. Orman ile denizi birleştiren Beydağları Milli Parkı, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz Üçoluk Yaylası ve Beldibi Mağarası da Kemer’in popüler turistik noktaları arasında yer alır. İnce kumlu plajları arasında ise özellikle Ayışığı Plajı tavsiye edilen yerlerin başında gelir.

    Kemer konumu için tıklayın  📌

    Kemer ile ilgili önerilen linkler; 

    ➡ Kemer’de Gezilecek En Muhteşem 10 Yer

    6.Belek 

    Antalya gezilecek yerler listesinin en önemli beldeleri arasında bulunan Belek turistlerin merakını celbeden çok sayıda yer ve yapıya sahiptir. Antalya tatili denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Belek eşsiz güzellikteki golf sahaları, tarihi Saat Kulesi, üç semavi dinin buluşturulduğu Hoşgörü Bahçesi, tarihi Aspendos Köprüsü, ünlü Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu ile turistlerin akınına uğrar. Ayrıca kilometrelerce uzunluktaki mavi bayraklı enfes plajlarını da es geçmemek gerekir. İnce kumlu plajları ve dibi görünen berrak denizi ile Belek tatilcilere sıcacık güneşin altında keyifli bir tatil imkanı sunar. Su sporları, at safarileri, masmavi sulara dalmak gibi aktiviteler ise tatilcilerin eğlencesine eğlence katabilecek fırsatlardır. Özellikle Köprülü Kanyon’da rafting yapmak Antalya’da tercih edilebilecek en popüler aktivitelerden biridir. Antalya gezilecek yerler listesinde görülmeden dönülmemesi gereken beldeler arasına giren Belek’te harika bir tatil geçirmeniz mümkündür.

    Belek konumu için tıklayın 📌

    7.Olimpos 

    Antalya gezilecek yerler arasında öne çıkan Olimpos, Antalya’nın Çıralı ilçesine bağlı olan, tarihi yönü çok zengin ve bölgedeki en heyecan verici yerlerden biridir. MÖ 2. yüzyılda Likya Antik Kentleri’nden biri olduğu söylenen Olimpos etrafındaki çam ormanlarından gelen nefis kokular ile de büyük bir etki yaratır. Bakir koylarında sessiz sakin zaman geçirmek isteyenlerin de adresi olan Olimpos aynı zamanda plajları ile ünlüdür. Doğanın ortasında en güzel zaman yolculuklarından birini yapmak içinse Olimpos Antik Kenti’ne doğru yol alabilirsiniz. Likya döneminden kalma olduğu tahmin edilen ve Antalya gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz antik kentte Helenistik, Roma ve Bizans kalıntılarını görmeniz mümkündür. Hasar görmesine rağmen Olimpos’taki küçük tarihi tiyatro, nehrin batısındaki tapınak kapısı, harika seyir manzaraları sunan teleferik ve doğanın ortasında zamanı unutup huzurlu şekilde dinlenebileceğiniz plajlar da Antalya gezilecek yerler arasındadır.

    Olimpos konumu için tıklayın 📌

    8.Yanartaş Milli Parkı 

    Antalya gezilecek yerler listesi aynı zamanda efsaneleriyle ünlenmiş bölgeleri ile de tatilcilere etkileyici bir keşif imkanı sunar. Chimaera olarak da ismini duymuş olabileceğiniz Yanartaş, Antalya Çıralı’da deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre yükseklikte bulunan bir yerdir. Bin yıldır yandığı söylenen Yanartaş insanlarda doğal olarak büyük bir merak uyandırmaktadır. Kayaların arasından çıkan alev nedeniyle ismi Yanartaş olan bu ilginç yer Antalya’nın en çok ziyaretçi çeken bölgelerinden biri. Kayalardan alev çıkmasının nedeni ise aslında doğal gazdır. Efsanesine göreyse Lidya Kralı birine ejderha benzeri bir hayvanı (Khimera) öldürme emri verir. Öldürülen Khimera gömüldükten sonra da ateş çıkarmaya devam eder. Taşların arasından çıkan ateş nedeniyle burası Yanartaş ismini alır. Özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkan görüntü ise çoğu kişi üzerinde büyük bir etki yaratır. Bu ilginç ve mistik anlara şahit olmak isteyenler Antalya gezilecek yerler listesindeki Yanartaş’ı da ziyaret edebilir.

    Yanartaş Milli Parkı konumu için tıklayın 📌

    9.Düden Şelalesi 

    Antalya’da geziyorsanız şehrin olağanüstü güzellikteki doğasından sürpriz bir kare her an karşınıza çıkabilir. Antalya gezilecek yerler listesinin en önemli doğal oluşumları arasında yer bulan Düden Şelalesi de şehrin ortasında gürül gürül akan; size sanki şehir dışında doğa gezisine çıkmışsınız gibi hissettiren bir yer. Hem dinlenme hem piknik yeri olarak da tercih edilen Düden Şelalesi metrelerce yükseklikten akan suyun görüntüsü ve sesiyle çoğu kişi için çok huzur vericidir. Şehrin merkezinde tertemiz havası ile enerji tazeleyici bir ortam sunar. Çok sayıda turistin Antalya gezilecek yerler arasında öncelik verdiği şelalenin çevresinde ise yeşilin her tonunun birbiri ile iç içe geçtiği harika bir alan bulunur. Ayrıca restoran ve kahvaltı mekanları da oldukça fazladır. Senede 3 milyonu aşkın sayıda kişinin ziyaret ettiği Düden Şelalesi’nin atmosferinde siz de yürüyüş yapabilir, bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.

    Düden Şelalesi konumu için tıklayın 📌

    10.Antalya Arkeoloji Müzesi 

    antalya arkeoloji müzesi

    1972 senesinden sonra şimdiki binasına taşınan “Antalya Müzesi” kültürel gezileri sevenler için Antalya gezilecek yerler listesindeki favori mekanlar arasındadır. Kuruluşu 1922 senesine dayanır. Kuruluş amacı ise I.Dünya Savaşı sonrasında işgalci güçlerden kurtarılan eserlerin korunmaya alınıp, sergilenmesidir. Antalya’nın antik kent açısından zenginliği müzeye de yansır. Antalya Müzesi’ni gezerken göreceğiniz eserlerin bir bölümü şehrin üç antik kenti olan Pamphliya, Lykia ve Pisidia’dan çıkarılmıştır. Ayrıca müzede Perge Antik Kenti kazılarında bulunan Roma heykelleri de sergilenir. Eserler, müzenin 13 tane sergi salonunun yanı sıra bahçede de ziyaretçilerle buluşur. Antalya gezilecek yerler arasında kültürel-tarihi açıdan büyük değer taşıyan Antalya Müzesi kendine has özel koleksiyonları ile ödül (Avrupa Konseyi Özel Ödülü-1988) de almıştır. Arkeoloji ve tarihe meraklı gezginler için ziyaret etmesi keyif veren yerlerden biridir.

    Antalya Arkeoloji Müzesi konumu için tıklayın 📌

    11.Aspendos Antik Kenti 

    Antalya gezilecek yerler arasında Aspendos Antik Kenti de büyük bir önem taşır. Sayısız antik kente ev sahipliği yapan şehirde kültürel ve tarihi dokusunu koruyan yerlerden biridir. Yüzyıllar önceki dönemlere tanıklık eden Aspendos Antik Kenti özellikle amfi tiyatrosu ile çok anılır. Akustiği ile de çok beğenilen tiyatroda belirli dönemler için çeşitli etkinlikler düzenlenir. Yaklaşık 2000 yıllık bir tarihi olan antik kentin ihtişamı ile birçok kişiyi heyecanlandıran tiyatrosunda Roma döneminin izlerini görmek mümkündür. Antalya gezilecek yerler listesindeki Aspendos’ta aynı zamanda su kemerleri, anıtsal çeşme, agora, stadyum, hamam, tapınak, bazilika gibi farklı yapılardan arda kalan buluntuları da görebilirsiniz. Selçuklulardan sonra canlılığını kaybeden antik kent 1930 senesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile restore edilip ziyarete açılmıştır. Aspendos Antik Kenti konumu için tıklayın 📌

    12.Konyaaltı Plajı 

    Antalya’da gezilecek yerler listesinde bulunan Konyaaltı Plajı birbirinden güzel kumsalların kapladığı şehirde öne çıkan plajlardandır. Konyaaltı ilçesinin kıyısında uzanan Konyaaltı Plajı 7,5 km’lik uzunluğu ile Antalya Limanı’na kadar olan bir alanı kaplar. Masmavi berrak denizinin ünü Antalya sınırlarını aşan; Antalya gezilecek yerler listesinin de favorileri arasına giren Konyaaltı Plajı şehir merkezine oldukça yakındır. Yüzmek isteyen kişiler şehir dışına çıkmadan tam bir deniz-kum-güneş tatili yapabilmenin tadını bu kumsalda çıkarır. Mavi bayraklı bir halk plajı olan Konyaaltı Plajı’nı özellikle yaz aylarında tenha görmeniz pek mümkün değildir. Plajın ayrıca ücretli bir bölümü de mevcuttur. Şemsiye ve şezlong içinse ekstra ücret istenen plajda tarihi açıdan ilgi çekici bir nokta da kumsalın Olbia Antik Liman Kenti’nin kalıntılarını barındırmasıdır. Antalya gezilecek yerler arasındaki en güzel kumsallardan biri olan Konyaaltı Plajı’nda ayrıca bir şeyler içip yemek için birçok kafe-büfe tarzı mekan da vardır.

    Konyaaltı Plajı konumu için tıklayın 📌

    13.Sandland 

    Lara Sahili, Antalya gezilecek yerler listesinde yer alan en etkileyici turistik noktalardan biridir. Lara Sahili’nde tertemiz denizin, ince taşlı kumların ve güneşin tadını çıkarırken bir yandan da ziyaretinizi özellikle burada düzenlenen dünya standartlarındaki bir festival zamanına denk getirmeniz mümkün. “Sandland” denilen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali döneminde sadece kum ve su ile yapılmış devasa heykeller şaşırtıcı bir güzellikle sahilde sergilenir. Etkinlik boyunca Lara Sahili’nde görebileceğiniz birbirinden ilgi çekici kum heykeller için yerli/yabancı birçok sanatçı da festivale katılmaktadır. Açık hava müzesi olan kum heykellerin alanı binlerce metrekareye yayılır. Yüzlerce kumdan heykeli görmek, bol bol fotoğraf çekmek ve festival boyunca gerçekleşen bazı etkinliklere katılmak ise oldukça keyiflidir. Dilerseniz ziyaretinizi Antalya gezilecek yerler listesinin en özgün müzelerinden biri olan Sandland’a göre düzenleyebilir ve bu renkli sahnelere siz de tanık olabilirsiniz.

    Sandland konumu için tıklayın 📌

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:23:37

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin