villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    8Ekim2021

    Tatil Çantasında Olması Gerekenler

    Bütün yıl dur durak bilmeden çalıştınız ve havaların ısınmasıyla beraber beklediğiniz an geldi. Yaz tatili, kültür tatili, yurt dışı tatili... Hangi konsept ile planlamış olursanız olun, tatil öncesinde öncelikle yapmanız gereken bir iş var: Tatil çantası hazırlamak. Tatil çantası ya da valiz hazırlamak, kimine göre angarya sayılacak bir iş, kimine göre ise "keyifli vakit geçirmeye giden yola beş kala" anlamına geldiği için sevinçle yapılacak bir iş. Sabırsızlıkla beklediğiniz an geldiğinde, zor durumda kalmamak adına tatil çantası hazırlarken detaylı bir hazırlık yapmanızda fayda var. Tatil çantasına ne konur diye düşünüyorsanız, yapacağınız bir liste size bu konuda büyük kolaylık sağlayacaktır.

    Tatil Çantasında Olması Gerekenler Neler?

    Çıkacağınız tatilin türü, süresi, yurt içi veya yurt dışı oluşu, gideceğiniz coğrafya ve sezon gibi faktörler, hazırlayacağınız valizi elbette etkileyecek. Öncelikle, bu kritere göre ihtiyaç listenizi oluşturmalısınız. Ancak, yine de genel hatlarıyla alınacak olmaz olmaz eşyaları sıralayacak olursak; her şeyden önce kimlik, pasaport, ehliyet, yolculuk bileti, kredi kartı, banka kartı gibi resmi nitelikteki eşyalarınız ile anahtar ve bir miktar nakiti de ilk olarak valizinize koymalısınız. Eğer ilaç kullanıyorsanız, zor durumda kalmamak adına ilaçlarınızı tatil çantasına koyduğunuzdan emin olmalısınız. Temkini elden bırakmayalım derseniz, her türlü ihtimale karşı tatil çantasına küçük bir ilk yardım kiti de koymayı ihmal etmeyin. Bu arada, içinde olduğumuz pandemi sürecini de göz ardı edemeyiz. Bu nedenle çantanızda çoklu maske ve alkol bazlı el dezenfektanı da mutlaka bulundurmalısınız. Elektronik ihtiyaçlarımız da olmazsa olmazımızdır. Telefon, şarj aleti, fotoğraf makinesi, powerbank, kulaklık ve bilgisayar bu konuda ilk akla gelenler arasında.

    Kıyafetlerinizi Dikkatli Seçin

    tatil valizi hazırlama

    Olmazsa olmazlarınızı tatil çantasına koydunuz. Şimdi, daha detaylı bir iş sizi bekliyor: Kıyafet seçimi. Bazen tatil öncesi hazırladıklarımızla tatilde giymek istediklerimiz örtüşmese de, genel hatlarıyla yanımıza almamız gerekenler aslında oldukça net. Valiz kapasitemiz sınırlı olduğuna göre, pratik kombin yapmaya olanak sağlayacak joker parçalar alarak işe başlayabilirsiniz. Örneğin; sezona uygun rahat bir pantolon veya bir blue jean ile birden fazla kombin yapabilirsiniz. Yanınıza rahat ve şık bir elbise alarak, tek parçayla valizinizde yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Deniz ya da havuz konseptli bir tatil seçtiyseniz, elbette mayo veya bikini, deniz şortu, pareo tatil çantasında mutlaka olması gerekenlerdendir. Mevsime ve gideceğiniz yere uygun hırka, ceket ya da ince bir mont gibi bir dış giyim ürününü de yanınızda bulundurmakta fayda var. Tatilde en çok ayaklarınız yorulacaktır, bundan dolayı tatil konseptinize uygun rahat bir ayakkabı, bir sandalet, plaj terliği de seçip tatil çantanıza eklemelisiniz. Kıyafetlere dair son bir öneri: Daha çok eşyayı daha düzenli bir şekilde sığdırabilmek için; kıyafetlerinizi rulo yapıp tatil çantanıza yerleştirmeyi ve valiz düzenleyicileri kullanmayı deneyebilirsiniz.

    Tatil Çantasındaki Kişisel Eşyalarınızı Gözden Geçirin

    Eğer gittiğiniz yerde satın almayı düşünmüyorsanız; şampuan, duş jeli, sabun, saç kremi, güneş yağı, güneş kremi gibi kişisel bakım ürünlerini küçük seyahat boy kaplara koyarak ya da seyahat boylarını satın alarak tatil çantasına koyabilirsiniz. Bunların dışında diş fırçası, diş macunu, nemlendirici, deodorant, makyaj malzemeleri, epilasyon cihazı, parfüm, tarak, hijyenik materyaller, kontakt lens, böcek ilacı gibi ürünleri de eklerseniz, gittiğiniz yerde daha rahat etmeniz mümkün.

    Tatilinizi Keyfe Dönüştüren Eşyalarınızı Eklemeyi Unutmayın

    Özellikle deniz konseptli tatillerde, sadece deniz ya da havuza girmek ve güneşlenmek size yetmeyebilir. Eğer siz de deniz kenarının tatlı esintisiyle kitap okumayı sevenlerdenseniz, tatil çantanıza kitabınızı ya da derginizi koymayı unutmayın. Keyif çıtanızı müzik dinleyerek yükseltenlerden iseniz kulaklığınızı almayı ihmal etmeyin. Bu güzel anlarda konforunuz için elbette güneş gözlüğünüz ve şapkanız mutlaka lazım olacak.

    Siz de tüm yılın stresini üzerinizden atmanızı sağlayacak bir tatil düşlüyorsanız, planınızı yapmakta gecikmeyin! Villa Reyonu'nun cennet ülkemizin birbirinden güzide köşelerindeki eşsiz villalarında yerinizi ayırtın, hayalinizdeki tatile bir adım daha yaklaşın.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 15:04:44

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin