Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Köyceğiz'de Gezilecek En Güzel Yerler: Bir Doğa Harikası

    Muğla’nın etkileyici doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçesi Köyceğiz, gezilecek yerler açısından oldukça zengin olanaklar sunar. Köyceğiz Gölü, Yuvarlak çay, Kaunos Antik Kenti, Sultaniye Kaplıcaları, Sandras Dağı, Ekincik Koyu, Ağla Yaylası, Toparlar Şelalesi, Gedova Adası Köyceğiz’de gezebileceğiniz doğa harikası yerlerdir. Köyceğiz tatilini kusursuz konfor ve lüks standartlarında geçirmek için villa kiralayabilirsiniz. Villa Reyonu olarak sunduğumuz hem güvenilir hem de avantajlı olanaklarla Köyceğiz’deki lüks en iyi villa seçeneklerine kolaylıkla ulaşırsınız.

    Köyceğiz'de Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

    Köyceğiz’de görülmesi gereken doğal güzellikler deyince ilk akla gelen yerlerden biri Köyceğiz Gölü’dür. 180’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Köyceğiz Gölü’nde küçük bir ada da bulunur. Yuvarlak Çay, Köyceğiz’in dikkat çeken doğal güzellikleri arasında yer alır. Yuvarlak Çay’ı ziyaret ettiğinizde kanyon gezisi yapabilirsiniz. Batı Torosların uzantısı olan Sandras Dağı Köyceğiz’in görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biridir. Ekincik Koyu Köyceğiz’in görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında öne çıkar. Sultaniye Kaplıcaları da doğanın şifalı kollarına kendinizi bırakmanızı sağlayacak eşsiz doğal zenginliklerdendir.

    Köyceğiz Gölü: Eşsiz Manzaralar ve Aktiviteler

    6300 hektar alanı kaplayan Köyceğiz Gölü etkileyici manzaralar sunar. Köyceğiz Gölü, Dalyan Boğazı ile Akdeniz’e bağlanır. Köyceğiz Gölü’nde tatlı ve tuzlu su karışımı olan küçük bir lagün gölü de bulunur. Köyceğiz Gölü’nde hapishane adası olarak bilinen küçük bir ada vardır. Bu adada eski hapishane kalıntılarının yer alması ilgi çekicidir. Köyceğiz Gölü’nde kayıkla gezintiye çıkabilir, balık tutma gibi etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Muğla kiralık villa avantajlarını keşfederek Köyceğiz tatilini lüks ve konforlu şekilde planlayabilirsiniz.

    Yuvarlak Çay: Serin Sularıyla Meşhur Bir Dinlenme Noktası

    Topgözü Kanyonu’nda yer alan Yuvarlak Çay’da tatlı su balık yetiştiriciliğinin gelişmiştir. Alabalık tesislerinin fazla olduğu bölgede lezzetli balık keyfi yapmak mümkündür. Yuvarlak Çay serin sularıyla yaz aylarında serinlemek için tercih edilir. Yuvarlak Çay’da bulunan salıncaklar keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Muğla’nın en soğuk suyunu Yuvarlak Çay’da bulabilirsiniz. Ruhunuzu dinlendirebileceğiniz huzurlu ve keyifli bir doğal alan arıyorsanız Yuvarlak Çay’ı mutlaka görmelisiniz.

    köyceğiz yuvarlak çayda kamp yapanlar

    Köyceğiz'in Tarihi ve Kültürel Keşif Noktaları

    Köyceğiz’de doğal güzellikler kadar etkileyici olan tarihi zenginlikler de vardır. Kaunos Antik Kenti, Kaunos Mezarları, Karia Yolu, Sait Bey Konağı ve Eski Köyceğiz tarihi ve kültürel zenginlikler olarak ön plana çıkan yerlerdir. Kaunos Antik Kenti, Helenistik dönem, Roma ve Bizans dönemlerinden kalıntıları barındıran oldukça zengin bir tarihi alandır. Kaunos Antik Kenti’ni keşfederken tiyatro, akropol, surlar, kilise kalıntıları, podyum, tapınak kalıntıları gibi tarihi değerleri görmek mümkündür. Köyceğiz’i her yönüyle keşfetmek için özgür ve konforlu tatil yapma imkanı sunan villa kiralama olanaklarımızı değerlendirebilirsiniz.

    Kaunos Antik Kenti: Tarihe Yolculuk

    Kaunos Antik kenti çok çeşitli kalıntıların yer aldığı geniş bir alanı kapsar. Çağlar öncesine yolculuk yapmanızı sağlayacak antik kalıntılar arasında dolaşırken etkileyici manzaralara tanıklık edebilirsiniz. 5000 yıllık bir antik kent olan Kaunos Antik Kenti’nde Demeter Kutsal Tapınağı yer alır. 1300 yıllık mozaiklerin bulunduğu bu antik kentte, 2400 yıllık kaya mezarları da oldukça dikkat çekicidir. Köyceğiz tatilinde hem doğal güzelliklere hem de tarihi zenginliklere yakın olabileceğiniz kiralık villa tercihi yapabilirsiniz.

    Sultaniye Kaplıcaları: Şifalı Suların Tadını Çıkarın

    Köyceğiz’in meşhur kaplıcaları Sultaniye Kaplıcaları doğanın şifalı kollarına kendinizi bırakmak için harika bir yerdir. Sultaniye Kaplıcaları, Türkiye’nin en yüksek radyoaktivite seviyesine sahip önemli kaplıcalarından birisidir. İçeriğinde kalsiyum sülfat, kalsiyum klorür, kalsiyum sülfür yanı sıra radon da bulunur. Kaplıca suyu 39 derece sıcaklıktadır. Sultaniye Kaplıcaları’nın özellikle de romatizma, siyatik, cilt hastalıkları gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Köyceğiz’e gittiğinizde şifalı suların tadını çıkarmak için Sultaniye Kaplıcaları’na uğrayabilirsiniz.

    sultaniye kaplıcaları köyceğizde şifa tesisi

    Köyceğiz'in Saklı Cennetleri: Gizli Kalmış Rotalar

    Köyceğiz’in bilinen turistik destinasyonları dışında gizli kalmış rotaları da vardır. Köyceğiz etrafında yer alan köyler doğa harikası atmosferleriyle keşfedilmeyi bekler. Toparlar Şelalesi, Köyceğiz’in gizli kalmış, keşfedilmesi gereken doğal güzelliklerindendir. 600 yıllık ağaçlarıyla büyüleyici bir atmosfer sunan Ağla Yaylası da keşfedilmeyi bekleyen saklı cennetlerdendir. Köyceğiz Gölü’nün ortasında bulanan Gedova Adası da keşfedebileceğiniz saklı güzellikler arasında yer alır. Köyceğiz’i doyasıya yaşamak için Köyceğiz’in en iyi lokasyonlarından birinde villa kiralamayı tercih edebilirsiniz. Villa Reyonu olarak sunduğumuz güvenli ve avantajlı villa kiralama olanaklarından yararlanabilirsiniz.

    Ekincik Koyu: Kristal Suları ve Sakin Plajları İle Bir Cennet Köşesi

    Gizli cennet olarak anılan Ekincik Koyu çam ormanlarının arkasına saklanmış gibi görünür. Eşsiz doğası ve berrak denizi ile kusursuz tatilin kapılarını aralayan Ekincik Koyu çok uzun bir plaja sahiptir. Sakin ve huzurlu deniz keyfi yapmak istiyorsanız Ekincik Koyu, tam size göre olacaktır. Kumsalı uzun olduğundan Ekincik Koyu’nda fazla kalabalık görülmez. Yeşille mavinin buluştuğu Ekincik Koyu kaliteli plaj keyfi yaşamak isteyenlerin tercihidir. Denize yakın villa kiralama seçeneklerini değerlendirerek lüks ve konforlu tatil olanaklarına sahip olabilirsiniz. Köyceğiz kiralık villalar arasından seçim yaparken en avantajlı fiyatlarla en konforlu villa seçeneklerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

    köyceğiz ekincik plajında güneşli bir gün

    Dalyan İztuzu Plajı: Kaplumbağaların Yuvası

    Avrupa’nın en iyi açık alanı ilan edilen İztuzu Plajı, 5400 metre uzunluğundadır. Kaplumbağaların yumurta bıraktığı plaj, Mayıs ve Eylül aylarında bu eşsiz olaya tanıklık eder. Bu nedenle de Mayıs ve Eylül aylarında akşam sekizden sonra plajı kullanmak yasaktır. İnce ve altın sarısı kumlarla kaplı İztuzu Plajı berrak denizin keyfini çıkarmak için mükemmel fırsatlar sunar. Dünyaca ünlü bu eşsiz plajın keyfini çıkarmak için Köyceğiz’de villa kiralayabilirsiniz.

    Köyceğiz Çevresinde Yapılacak En İyi Aktiviteler

    Köyceğiz ve çevresi doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle doludur. Köyceğiz Gölü’nde su aktiviteleri yapılabilir. Sörf, yelken ve kürek gibi su aktivitelerini Köyceğiz Gölü’nde yapmak mümkündür. Sandras Dağı tırmanış, kayak ve dağcılık gibi aktiviteleri yapma olanağı sunar. Ağla Yaylası’nda doğa yürüyüşüne çıkılabilir. Köyceğiz çevresinde yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de tekne turuna çıkmaktır.

    Doğa Yürüyüşleri ve Bisiklet Turları İçin Rotalar

    Köyceğiz’de doğa yürüyüşü ve bisiklet turu yapmak için farklı rotalar tercih edilebilir. Nasuhdede, Eski Köyceğiz, Mantık Burnu gibi rotalar doğa yürüyüşü için en çok tercih edilen rotalar arasında yer alır. Köyceğiz Gölü rotası bisiklet rotaları arasında öne çıkan rotalardan biridir. Köyceğiz’de doğayı keşfetmek için yürüyüş ya da bisiklet turlarına çıkabilirsiniz.

    Su Sporları: Köyceğiz Gölü’nde Kano ve Kayak

    Köyceğiz’de gölde, çayda ve denizde su sporları yapmak mümkündür. Kano ve kayak sıklıkla tercih edilen su sporları arasında yer alır. Köyceğiz’de farklı deneyimler yaşamak için farklı su sporlarını keşfedebilirsiniz. Özgürce istediğiniz etkinlikleri yapmak istiyorsanız konaklama olarak kiralık villa tercih edebilirsiniz.

    Köyceğiz'de Lezzet Durakları: Yöresel Mutfaktan Seçmeler

    Köyceğiz mutfağı oldukça zengin ve farklı lezzetlerle doludur. Köyceğiz’de deneyebileceğiniz yerel lezzetler arasında yoğurtlama, oğlak tandır, güveçte balık, kabak çiçeği dolması, Muğla köfte, dülger balığı kavurması, kuru börülce yemeği gibi seçenekler yer alır. Köyceğiz’de villa tatilini tercih ederek yerel pazarlardan alışveriş yapabilir, kendi mutfağınızda yerel yemekler pişirebilirsiniz.

    Köyceğiz'in En İyi Restoran ve Kafeleri

    Köyceğiz’de popüler restoran ve cafeleri öğrenerek lezzetli tercihler yapabilirsiniz. Avangart Cafe& Restoran, Yakamoz Restoran, Ayaklı Göl Restoran, Meşhur Tostçu Hakan gidebileceğiniz en iyi cafe restoran seçeneklerinden bazılarıdır.

    Yöresel Ürünler ve Köyceğiz Pazarı

    Köyceğiz pazarı yöresel ürünleri bulabileceğiniz oldukça zengin bir pazardır. Yerel ürünleri keşfederek sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Villanızda kendi mutfağınızda seçtiğiniz yerel ürünlerle yerel yemekler yapabilirsiniz. Köyceğiz Belediyesi etkinlikleri seçeneklerini takip ederek yerel ürünlerin tanıtıldığı festivallere katılabilirsiniz.

    Köyceğiz'de Konaklama İpuçları ve Tavsiyeler

    Köyceğiz’de konforlu ve lüks tatil yaparken bütçenize en uygun olanaklardan da yararlanmak mümkündür. Villa Reyonu olarak sizlere sunduğumuz Köyceğiz kiralık villa seçeneklerini keşfederek lüks ve konforlu tatili ekonomik fiyatlara planlayabilirsiniz.

    Butik Otellerden Doğa İçinde Kamp Alanlarına Kadar Konaklama Seçenekleri

    Köyceğiz konaklama olanakları açısından oldukça zengin seçenekler sunar. İster butik otel isterseniz de kamp alanı gibi farklı konaklama seçenekleri değerlendirilebilir. Rahat, özgür ve kaliteli konaklama tercih etmek istiyorsanız da kiralık villaları tercih edebilirsiniz.

    Köyceğiz'de Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler

    Köyceğiz’de konforlu ve keyifli tatil yapmak istiyorsanız bütçenize uygun kiralık villa seçeneklerini keşfedebilirsiniz. Sitemizdeki dijital kolaylıklardan yararlanarak fiyat aralığına göre en uygun villa seçeneklerini görebilirsiniz.

    köyceğizde bir villanın manzarası

    Köyceğiz Yolculuğunuz İçin Pratik Bilgiler ve Rehber

    Köyceğiz gezip görülebilecek yerler açısından çok zengin bir bölgedir. Köyceğiz tatili planlarken kaplıcaya gidebileceğinizi, çayda kano keyfi yapabileceğinizi, tekne turuna katılabileceğinizi unutmamalısınız.

    Ulaşım: Köyceğiz'e Nasıl Gidilir?

    Dalaman Havalimanı Köyceğiz’e 34 km mesafede yer alır. Köyceğiz’de Dalaman’dan düzenlenen tekne turlarını kullanarak deniz yoluyla gitmek de mümkündür.

    Bölgede Gezilecek Diğer Yerler: Köyceğiz Etrafında Günübirlik Geziler

    Köyceğiz ilçe merkezine 38 km uzaklıkta olan Akkaya, Köyceğiz’den günübirlik gidilebilecek güzel yerlerden biridir. Köyceğiz ilçe merkezine 93 km uzaklıkta yer alan Dalaman Çayı da günübirlik gidilebilecek yerler arasında bulunur. Köyceğiz’de her yere yakın lokasyonda villa kiralayarak konforlu şekilde gezebilirsiniz.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin