Favoriler

Gökova Kapsamlı Gezi Rehberi - Gökova Gezilecek Yerler

Ege’nin gözde şehri Muğla ise her zevke hitap eden unutulmaz bir tatil seçeneği sunar. Bölgede gezilecek ve keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel rotaların olması, her yaştan kişiyi mest ederken tatil anlayışı huzur olanlar dan adrenalin tutkunlarına kadar birçok kişi Muğla’yı tercih eder. Bölgenin en sevilen yerleri arasında Gökova yer alır. Yüksek zirvelerdeki ormanları ile yeşilin ve mavinin her tonunu bir araya getiren Gökova, inanılmaz hazineleriyle kendine hayran bırakan harika bir yerdir.

Gökova, Türkiye’nin en girinti çıkıntılı körfezi unvanını korur. Bir diğer adı Kerme Körfezi olan bölge, çok sayıda adadan oluşur. Bu yazımızda rotasını Muğla’ya çevirmek isteyen kişiler için Gökova’nın birbirinden güzel noktalarını anlatacağız.

 Gökova'nın Coğrafi Konumu ve Genel Özellikleri

Gökova, Muğla ilinin doğusunda yer alır. Kuzeyde Marmaris, doğuda Datça Yarımadası ile sınırlanan bölge, güneyse ise Akdeniz’e açılır. Oldukça derin ve geniş bir körfez olan Gökova’ya; Ula, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe ve Datça komşuluk yapar. Gökova, Muğla il merkezine ise 30 km mesafede yer alır. Bu önemli uğrak noktası olan körfezin özellikleri arasında Türkiye’nin en güzel kıyı şeridine sahip olması dikkat çeker. Zengin biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapan bölge, mavi ve yeşil en renkli halini misafirlerine sunar.

Bölgede Akdeniz iklimi hakimiyetini sürdüğünden yazlar sıcak ve kurak geçer. Kış aylarında ise ılıman iklim ve yağış kendini hissettirir. En önemli geçim kaynağı turizm olan bölgede tarımsal faaliyetler önemli bir konumda yer alır. Bölge halkı özellikle zeytin ve narenciye üretimi ile uğraşır.

 Gökova'ya Ulaşım: En İyi Yollar ve İpuçları

Gökova’ya ulaşım oldukça kolay bir şekilde gerçekleşir. Karayolu ile ulaşım en yaygın yöntemler arasında yer alır. İster özel araç ile istenirse de otobüsle bölgeye ulaşma imkânı bulunur. Özel araç ile ulaşım sağlamak isteyen kişiler yol boyunca en güzel manzaraların tadını çıkarır. İstanbul’dan yola çıkan bir kişi 700 km mesafe kat ederek bölgeye ulaşır İzmir’den 260 km ve Antalya’dan ise 320 km uzaklıkta yer alır. D400 karayolu üzerinden Gökova’ya kolay ulaşım imkânı bulunur.

Otobüsle gitmek isteyen kişiler için ise birçok şehirden seferler bulunur. Muğla otogarına ulaştıktan sonra minibüs ya da taksi ulaşımı tercih edilir. Genel olarak otogar ile minibüs seferleri 30 dakika sürer. Uçakla gelen ziyaretçiler ise Dalaman Havalimanı’nı tercih etmesini tavsiye ederiz. Havalimanı ile Gökova arası 70 km mesafededir. Ziyaretçilerin araç kiralama ya da transfer hizmeti alma şansı bulunur. Ayrıca havalimanından otobüs ile ulaşım da mümkündür.

 Gökova'da Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken Yerler

Gökova, hem doğa harikaları hem de tarihi yapılarıyla dikkatleri üzerine çeker. Bölgeye gelen misafirlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında Akyaka yer alır. Sahili ve ormanı ile beğeni kazanan Akyaka, kafa dinlemek için de tercih edilir. Bölgenin sevilen ve en sık ziyaret edilen yerleri arasında körfezi yer alır. Türkiye’nin birçok bölgesinden sörfçüler Gökova'ya gelerek adrenalini doruklarında hissedir. Denize girmek isteyen kişiler için ise Çınar Plajı, berrak suyu ve güzellikleriyle dikkat çeker.  

Gökova’da merak uyandıran yerlerden bir tanesi de Kleopatra Adası. Hem denizi hem de antik kalıntılarıyla ziyaretçi akınına uğrar. Bölgenin meşhur plajları arasında ince kumları ve tertemiz denizi ile Altınkum yer alır. Antik kalıntıları keşfetmek için ise ada turları tercih edilir. Akbük Koyu da doğal güzellikleri ile huzurlu bir atmosfer sunar. Çam ormanları ile çevreli koy, mavi bayraklı plajı ile ziyaretçi akınına uğrar. Bunların dışında Sakartepe Seyir Terası ve Muğla Kent Ormanı keşfedilmeyi bekleyen noktalar arasında yer alır.

 Akyaka Sahili ve Kitesurf Alanı

Akyaka’da aktiviteler ve doğal güzellikler ön plana çıkar. Bölgenin sahili, ince kumlu plaja ve sığ bir denize sahip. Plajın temiz ve sakin olması, aileler ve çocuklar için güzel bir tatil yapma imkanı sunar. Akyaka’da çevre düzenlemesine büyük önem verilir. Sahil boyunca yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve oturma yerleri bulunur. Ağaçlarla çevrili olan bölge, huzurlu ve dingin bir ortam sunar.

Akyaka kitesurf alanıyla Türkiye’nin en iyi noktaları arasında yer alır. Bölgedeki rüzgâr ve dalga, her seviyeden sörfçüleri kendine çekerken özellikle de mayıs ve ekim aylarında rüzgar koşulları adrenalin tutkunları için ideal koşulları sağlar. Eğer sörfü seviyorsanız bu zamanlarda villa kiralama yaparak bölgede özgürce zaman geçirebilirsiniz. Villa kiralama markası Villareyonu ile sorunsuz bir kiralama süreci ile lüks villalar kiralayabilir ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

 Gökova Körfezi ve Çevresi

Ege Bölgesinin büyüleyici yerleri arasında Gökova Körfezi yer alır. Marmaris, Datça ile çevrili olan bölge, mavi ve yeşilin büyüleyici renklerini gözler önüne serer. Körfezde masmavi deniz ve geniş kumsallar son derece dikkat çekerken aynı zamanda yemyeşil ormanları ile ünlü olan bölge, ekolojik çeşitliliğiyle de son derece dikkat çekici bir yerdir. Ekolojik çeşitlilik denildiğinde de akla Gökova Körfezi’nin kuş türleri ve bitki örtüsü gelir. Özel olarak korunan bölgede, doğal yaşam sürdürülür.

Körfezin denizinin temizliğiyle hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği bir yer haline gelmiştir. Yüzme ve dinlenme için uygun olan ortam, kamp tutkunlarının da keyifle kamp yapmalarına olanak verir. Okluk Koyu, kamp yapmak için sıka tercih edilir. Gökova Körfezi’nin çevresinde yer alan güzelliklerden bir tanesi de İngiliz Limanı’dır. Doğal liman yapısını koruyan bu nokta, ziyaretçiler için oldukça estetik yerler arasında bulunur.

 Gökova'da Yapılacak En İyi Aktiviteler

Gökova, doğası kadar aktiviteleriyle de farklı deneyimler sunarken su sporları ve yelken için de ideal bir noktadadır. Bölgede çok sık olarak yelken ve tekne turları düzenlenir. Dalış tutkunları, körfezin berrak sularını keşfetmek için dalışlar yapar. Özellikle Akbük Koyu ve İngiliz Limanı, popüler noktalar arasında yer alır.

Gökova’da, doğa yürüyüşleri için birçok parkur bulunur. Dağın eteklerinde yer alan yürüyüş yolları, bölgenin zengin bitki örtüsünü gözlemlemek için son derece ilgi çekicidir. Ayrıca bisiklet sürmek içinde son derece güzel deneyimler arasında yer alır. Özellikle sahil kenarında bisiklet sürmek, son derece eğlenceli aktivitelerden olup gittiğinizde yapmanızı tavsiye ederiz.

 Su Sporları ve Yelken

Gökova, su sporları konusunda ön plana çıkar. Bölgede sörf ve yelkenli önemli bir yere sahip. Karadan denize doğru esen rüzgâr, aktivitelerden elde edilen heyecanı artırır. Kitesurf ekipmanları, başlangıçtan profesyonel seviyeye kadar birçok sporcuyu cezbederken bölgedeki yelken okulları da her seviyeden kişi için son derece cazip bir uğrak noktası olur. Kano ve kürek çekmek isteyen kişiler tercihini Azmak Nehri’nden yana yapabilir. Azmak, ziyaretçilerine huzurlu dakikalar yaşamak ve keyifli zamanlar geçirmek için ideal bir ortam sunar.

 Doğa Yürüyüşleri ve Bisiklet Turları

Bisiklet sürmek ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak için birçok farklı destinasyon bulunur. Azmak Nehri, yürüyüş parkuru ile her yaş grubuna hitap eder. Yürüyüş esnasında farklı aktiviteleri keşfetme imkanı bulunur. Bir diğer gezi noktası ise Sakartepe Dağı çevresidir. Bu nokta muhteşem manzaralara ev sahipliği yapar. Dağın zirvesine ulaşan kişiler, körfezi panoramik olarak izleyerek harika bir manzaraya tanıklık ederler. Ancak parkur seçiminde dikkatli olunması önemlidir. Çünkü bazı parkurlar dik yokuşlardan ve zorlu arazilerden oluşur.

Akyaka Orman Kampı, çam ormanlarıyla büyüleyici bir deneyim sunar. Doğayla baş başa kalmak için ideal olan parkurda, yemyeşil ağaçlar kuş cıvıltılarıyla bir araya gelir. Denizin ve çam ormanlarının güzelliğini gözlemlemek isteyen kişiler yönünü Akbük Koyu tarafındaki parkura çevirir. Burada nefes kesici manzaralar, görenleri hayrete düşürür. Sahilde yürüyüş yaptıktan sonra mola verme ve piknik yapma imkânı da bulunur.

 Gökova'da Konaklama: Kiralık Villalar

Gökova, doğayla iç içe tatil yapmak isteyen kişiler için farklı konaklama imkanları vardır. Bölgede birçok kiralık villa seçeneği, ziyaretçiler için harika alternatiflerden oluşur. Kiralık villalarda konum ve manzara açısından geniş seçenek alternatifi bulunur. Çam ormanları ile bezeli olan birçok villa, doğayla iç içe tatil yapmayı sağlarken güne mis gibi orman havası ile başlama imkanı verir. Villa tatilinin en iyi yönlerinden birisi de dilediğiniz konumda olmasını seçebilmenizdir. Doğa yanı sıra denize sıfır bir tatil için deniz manzaralı villa seçenekleri arasından tercih yapabilir, deniz manzarasıyla güne başlayabilir ve akşamı da harika gün batımını manzarasıyla kapatabilirsiniz.

Bölgede konfor ve lüks tutkunları için de geniş olanaklar bulunur. Birçok kiralık villa, geniş yaşam alanlarının yanı sıra modern mobilyalarla dikkat çeker. Birbirinden güzel villalarda, özel yüzme havuzu da bulunur. Bu tarz villalar aile ve arkadaş gruplarını cezbedir. Keyifli ve lüks bir tatil için her zaman villa kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Villa Reyonu olarak Muğla kiralık villalar alternatiflerimizi inceleyerek hayalinizdeki tatil için önemli bir adım atabilirsiniz.

 Gökova Gezisi İçin Pratik Bilgiler ve Tavsiyeler

Gökova tatilinin kusursuz geçmesi için çeşitli detaylara dikkat etmek gerekir. İlk olarak tatil için en uygun zamanın bahar ve yaz ayları olduğunu söylemekte fayda var. Sıcak havalarda tatil yapmak daha keyif ve eğlence verici bir hal alır. Tatile çıkmadan önce kalınacak yeri rezervasyon yaptırmak gerekir. Özellikle yaz aylarında yoğunluk hâkim olacağı için birkaç ay öncesinden işlemlerin tamamlanması tavsiye edilir. Bölgeye gelen ziyaretçiler için Akyaka Pazarı uygun bir alışveriş noktası. Pazardan birbirinden taze yiyeceklerin ve yöresel lezzetlerin tadına bakma imkânı bulunur. Ayrıca bölgeye gelen kişilerin zeytinyağı ve zeytin satın almadan dönmemesi tavsiye edilir.

Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Menü
İdeal Villanı BulYENİ
Villa Ara
×REZERVASYON OLUŞTUR
Giriş Tarihi
Çıkış Tarihi
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
  • İndirim
  • İndirim
  • Temizlik Ücreti
  • Isıtma Ücreti
  • Toplam Tutar
  • Ön Ödeme
  • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
Toplam
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Opsiyon
Dolu Günler
Giriş-Çıkış
Özellik
Sizi Arayalım
WhatsApp
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
x
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin