villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    5Kasım2021

    Fethiye Paraşüt ve Yamaç Paraşütü Olanakları

    Fethiye Paraşüt ve Yamaç Paraşütü Olanakları

    Ege Bölgesi'nde, adrenalin tatili konseptine uygun; tatilinize renk katacak onlarca alternatif mevcut! Genelde birçok tatil bölgesinde ayrı ayrı bulabileceğiniz bu alternatifler ise tek çatı altında, Fethiye'de buluşuyor. Harika deneyimlere imza atmanızı sağlayan, adrenalini doruklara çıkaran yamaç paraşütü Fethiye'de sizi bekleyen aktivitelerden sadece biri! Adrenalin severlerin zevkle yaptığı yamaç paraşütü tatillerine özel hatıralar eklemek isteyen turistlerin de ilgi odağı! Dolayısıyla Fethiye Yamaç Paraşütü, Fethiye'de yapılması gerekenlerin başında yer alıyor. Peki ya siz, denemek ister misiniz? 

    Fethiye Yamaç Paraşütü İçin Harika Bir Lokasyon

    fethiye babadağ yamaç paraşütü

    Ölüdeniz beldesinde 1965 rakımda bulunan Babadağı / Fethiye yamaç paraşütü tutkunları için önemli bir konumdur. Babadağ'ın yamaçlarından paraşüt ile havalanan tatilciler, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuşbakışı görme imkanına sahip olurlar. Heyecanı seven tatilciler, pilot stuntlarıyla farklı deneyimler yaşattığını söyleyebiliriz. Profesyonel pilotlar eşliğinde katılacağınız Fethiye yamaç paraşütü aktivitesinde gökyüzünde özgürce süzülmenin keyfini yaşama fırsatı bulabilirsiniz. Atlayışın yapıldığı Babadağ parkuru, sunduğu imkanlar ve özelliklerle dünyadaki sayılı parkurlardan biridir. Yaklaşık 2000 metre irtifaya sahip bu parkurdan atlayarak hissedeceğiniz adrenalin, unutulmaz anılarınız arasında yer alabilir. 

    Fethiye yamaç paraşütü, diğer sporların aksine, kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğinde tehlikesi daha az bir spor türüdür. Fakat bu anlamda bir tehlikenin teşkil etmemesi adına Fethiye'nin konumu büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla Fethiye'nin hava şartları ve coğrafyası, yamaç paraşütüne çok uygundur. Bu nedenle de Türkiye'de Fethiye yamaç paraşütü yapmak için en uygun konumda bulunur. 

    Fethiye Yamaç Paraşütünde Babadağ'ın Önemi

    Babadağ adeta spor havacılığı için yaratılmış olan 2000 metreye varan rakımı, denize yakınlığı, meteorolojik olarak mükemmel bir bölgede konumu ve yamaçlarındaki eşsiz ormanı ile bölgenin yıldızıdır. 1950'lerde üzerine inşa edilen yangın gözetleme kulesi ile insanlığa hizmet eden Fethiye yamaç paraşütü merkezi Babadağı, spor uçuşlarının başlangıcı 1979 yılında İngiliz yamaç paraşütü takımının bir grubu ile ilk hizmetini vermiştir. Her yıl katlanarak artan yamaç paraşütü sporcuları, çift 'tandem' 1985 - 1986 yılında geliştirilen yamaç paraşütü teknolojisi sayesinde artık uçuşlar başlamıştır ve bu gelişme Babadağ'ın geleceğini tamamen değiştirmiştir. Söz konusu olan havacılık camiası sayesinde Türkiye’de ilk yamaç paraşütü firması 1989 - 1990 yılları arasında, 10 kişilik bir ekiple kurulduğu belirtilir. 2017 yılı itibariyle bu bölgede 250 pilot ve faaliyette olan 1 yamaç paraşütü firması bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık 120 bin yerli ve yabancı turist, birlikte Ölüdeniz'in eşsiz manzarasında Babadağı yamaç paraşütü deneyimi yaşadığını söyleyebiliriz.

    Fethiye Yamaç Paraşütünde Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Yamaç paraşütü yani paraşütle atlama, ekstrem bir spordur ve doğal olarak bazı riskleri kendisinde barındırır. Bu nedenle skydiving firması seçerken fiyat birinci önceliğiniz olmamalıdır. Ancak Fethiye'de paraşüt fiyatları ise her yıl değişiklik gösterir. Araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey firmanın tecrübesi ve o firmada çalışan pilotların tecrübesidir. Deneyimli bir şirket, sizi otelden alıp otele dönene kadar, uçuşu bir gülümsemeyle hatırlayarak, kaliteli ve unutulmaz bir zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Öte yandan deneyimli pilotlar, uçuş boyunca güvenlikten ödün vermeden güvenli bir şekilde kalkış ve iniş yapabilir ve daha önce denenmiş, istediğiniz her açıdan onlarca fotoğraf ve video çekebilir. Tüm bunların yanında uçuşlarda bazı şartlar ve kısıtlamalar bulunmaktadır. Örneğin, kadınlar için 100 kg, erkekler için 110 kg ağırlık şartı öngörülür. Bu ağırlıkları aşarsanız, mürettebat ile iletişime geçerek kalifikasyon başvurusunda bulunmalısınız. Fethiye paraşüt ile atlamanın yükseklik sınırı da 2 metre olarak belirlenmiştir. Hamile kadınların ve 4 yaşından küçük çocukların katılması yasaktır. Tansiyon; kalp hastalığı olanlar ve panik atak olanların da bu etkinliğe katılım sağlaması uygun değildir.

    Keyifli bir tatile bir tutam adrenalin katmak istiyorsanız Fethiye yamaç paraşütünü mutlaka denemelisiniz. Fethiye'de muhteşem bir tatil için de Villa Reyonu’na göz atabilir harika villa seçeneklerini değerlendirerek; tatilinizin tüm detaylarını kusursuzlaştırabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 15:17:04

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin