villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    6Aralık2021

    En Güzel Ölüdeniz Plajları ve Koyları

    Ölüdeniz, mavi ve yeşilin muazzam bir şekilde kavuştuğu, Dünya üzerindeki ender güzelliklerden bir tanesi... Lagün oluşumu olarak bilinen Ölüdeniz, etrafındaki koylardan bağımsız bir göl gibi dalgasız ve sakindir. Su kaynağı çıkışları fazla olduğu için denizin suyu sürekli yenilenir. Bu sayede daima berraktır. Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan Ölüdeniz; temiz ve dingin deniz keyfinin yanında misafirlerine rengarenk bir paraşüt manzarası sunar. Babadağ'ın eteğinde yer alan Ölüdeniz'de yüzerken, gökyüzünde süzülen renkli paraşütçüleri izlersiniz. Adrenaline merakınız varsa o paraşütçülerden birisi olup; gökyüzünden Ölüdeniz plajlarının güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 2006 yılında "dünyanın en güzel kumsalı" unvanını kazanan Ölüdeniz kıyısında kumun ve denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz, çok sayıda Ölüdeniz plajları ve koyları mevcuttur. Tekne turları ile veya kendiniz bireysel olarak Ölüdeniz koyları ve plajlarına ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Huzur Dolu ve Ücretsiz Ölüdeniz Plajları

    kabak koyu manzarası

    Ölüdeniz sahilleri gün boyu vakit geçirebileceğiniz, keyifli plajlara ev sahipliği yapar. Bu plajlardan bazıları ücretsiz bazıları ise ücretlidir. Ölüdeniz halk plajları olarak bilinen ücretsiz plajlarda denize girmek için ekstra bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, bu hizmetler ücrete tabidir. Ücretli plajlarda ise işletmeden işletmeye değişen farklı hizmetler, giriş aşamasında ödenen Ölüdeniz plajı giriş ücreti kapsamında yer alır. Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz Ölüdeniz plajları şunlardır:

    • Belcekız Plajı: Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tercih ettiği Fethiye plajları arasında yer alır. Yamaç paraşütü yapanlar bu plajın bulunduğu koya iniş yaparlar. Deniz, diğer koylara nispeten biraz daha derin ve dalgalıdır. Kiralayabileceğiniz şezlong, şemsiye ve sandalyeler bulunduğu gibi kendi sandalye ve şemsiyenizi kendiniz de getirebilirsiniz. Yiyecek içecek temini için plajda bulunan işletmelerden yararlanabilirsiniz. 1 km'lik kumsalı ile mavi bayraklı plajlar arasına girmeyi başaran Belcekız Plajı'nda bembeyaz kumların berrak denizle buluşmasını izleyebilirsiniz.
    • Kelebekler Vadisi Plajı: Ölüdeniz'deki en özel konumlardan birinde yer alan Kelebekler Vadisi'nde denize girmek ücretsizdir. Tekne turlarıyla veya şahsi deniz aracınızla gelebileceğiniz Ölüdeniz plajlarından biri olan bu koyda 80 farklı kelebek çeşidini gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz. Görkemli şelalesi ve muhteşem manzarasıyla Kelebekler Vadisi'nde denize girmenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Vadinin etrafı kayalıklarla çevrilmiştir. Bu nedenle karadan ulaşım sağlanamaz. Ayrıca vadide herhangi bir cafe ve restoran da bulunmuyor. Tekne turlarının rotasında vazgeçilmez bir adres olan Kelebekler Vadisi'nin plaj kısmında çakıl taşları bulunuyor. Aynı şekilde denizin tabanı da taş ile kaplı. Bu nedenle deniz ayakkabısı kullanmanızda yarar var.
    • Kabak Koyu: Likya yolunun başında bulunan Kabak Koyu, içersinde herhangi bir işletmenin bulunmadığı, plaj alanı çakıl olan Ölüdeniz plajlarından birisidir. Ulaşım Faralya üzerinden sağlanır. İlk önce Faralya'ya dolmuşla gelip; Kabak Koyu'na inen dolmuşlara binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Tekne turlarında gidilen ve berraklığıyla nam salan Mavi Marmara, Kabak Koyu yakınlarındadır. Denizde yüzerek bu alana ulaşım sağlayabilirsiniz. Herhangi bir işletme olmasa da plajda duş ve wc gibi olanaklar mevcut. Bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.
    • Cennet Koyu: En huzurlu Ölüdeniz plajları arasında yer alır. Deniz ile ulaşımın sağlandığı bu koya kara yolundan araçla ulaşım yapılamaz. İçinde bir işletme mevcut değildir. Şezlong, şemsiye, sandalye kiralama imkanı bulunmaz. Kamp alanı mevcuttur. Konaklama için bu kamp alanı tercih edilebilir. Denizi ince kumludur. Sığ, soğuk ve sakin bir denizi vardır. Temel ihtiyaçları gidermek için kamp alanı kullanılabilir.
    • Soğuk Su Koyu: Adından anlaşılacağı üzere buz gibi suyu olan, plaj alanı dar ve kayalıklarla dolu olan Ölüdeniz plajlarındandır. Doğası el değmemiş, nadir yerlerdendir. Kayalıkların arasından buz gibi akan suyu ile meşhurdur. Tekne turları ve deniz yolu ile gelinebilir. Yürüyerek ulaşım sağlamak isteyenler Kayaköy üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilir. Araç ile ulaşıma müsait değildir.
    • Camel Plajı:Doğal hali korunmuş, el değmemiş Ölüdeniz plajlarından birisidir. Sadece tekne ile ulaşım sağlanır. Plajı taşlık, turkuaz renkli denizinin dibi kumludur. Sığdır. Çevresindeki doğal güzellikler olduğu gibi korunmuş; ıssız ve sakin bir kaçış noktasıdır.

    Güzelliğiyle Gönülleri Fetheden Ölüdeniz Plajları

    belcekız plajı drone manzarası

    Ücretli bir şekilde giriş sağlayabileceğiniz, tatilinizi unutulmaz kılacak Ölüdeniz plajları şu şekilde sıralanabilir:

    • Ölüdeniz Plajı: Dünyaca ünlü plajlar arasında sıralanır. İçinde yeme içme, tuvalet ve duş gibi temel ihtiyaçların tümünü karşılayabileceğiniz imkanlar mevcuttur. ATV, safari, dalış, yamaç paraşütü, deniz sporları gibi farklı aktiviteler için imkanlar bulunur. Deniz güvenlik şeridi ve kafeteryası mevcuttur. İnce kumluk plajı ve berraklığıyla ünlü, cam gibi deniziyle en çok sevilen Ölüdeniz plajları arasında ilk sırada yerini alır.
    • Ölüdeniz Kumburnu Plajı: Kumburnu, lagün oluşumunun sonunda yer alan plaj alanıdır. Son derece sakin ve temiz bir denize sahiptir. Denize girerken kullanacağınız şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca su sporlarıyla ilgilenenler bu plajda farklı sporlarla vakit geçirebilir. Ölüdeniz lagün plajı iki kısımdan oluşur. İlk kısımda daha derin ve dalgalı bir denize sahip olan Belcekız plajı yer alırken hemen yanında Kumburnu bulunur. Lagünün ikinci kısmındaki Ölüdeniz plajları içinde restoran, cafe, wc, beach için çeşitli işletmeler yer alır.

    Bunların yanında ücretli bir şekilde giriş yapıp farklı olanaklardan yararlanabileceğiniz Ölüdeniz plajları arasında Billy's Beach, Paradise Beach, Golden Sand Beach, Sea Horse Beach Club, Green Pine, Kırdak, Lofty Chillout Beachlar ve Aktaş Beach Camping bulunur. Farklı aktivite olanakları sunan bu plajlardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Ölüdeniz plajlarının tadını çıkarırken konaklayacağınız konforlu bir villa için Villa Reyonu'ndan hızlıca rezervasyonunuzu yapabilir; tatilinizi planlı ve kusursuz bir hale getirebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 15:56:03

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin