Favoriler

Antalya Kaleköy Gezi Rehberi: Tüm Bilmeniz Gerekenler


Antalya’nın batısına Kaş ve Demre ilçeleri arasında konumlanır. Simena olarak da bilinen Kaleköy denizin kenarında kurulmuş Simena Antik Kenti’ne ev sahipliği yapar. Her köşe başında Akdeniz’in müthiş manzaralarıyla sizi karşılayan Kaleköy sessiz ve sakin bir atmosfer sunar. Kentsel Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede yapılaşamaya izin verilmediğinden doğayla iç içe bir tatil yapmak mümkündür. Karaya sınırı olmayan Kaleköy’e Kekova’dan kalkan teknelerle gidebilirsiniz.

Ülkemizin en güzel tatil yerlerine ev sahipliği yapan Antalya’ya yaz veya kış fark etmeksizin hem yerli hem de yabancı turistle yoğun şekilde ilgi gösterirler. Doğası, tarihi ve sunduğu fırsatlarla Antalya ve çevresi mutlaka görülmesi gerekenler listesinde üst sıralarda yer alır. Sizin de bu bölgeye tatil planınız varsa Antalya detaylı gezi rehberi içeriğimiz size oldukça detaylı ve farklı bilgi sunacaktır.

Antalya Kaleköy'ün Tarihi ve Kültürel Önemi

Zengin kültür mozaiği ile tarihe tanıklık eden Kaleköy, birçok farklı medeniyetin izleriyle doludur. Tarih boyunca bir liman kenti olarak önemli bir stratejik değere sahip olmuştur. Bölgedeki ilk medeniyet izleri Pelasg medeniyetinin izleridir. Daha sonra Persler ve Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Kaleköy’deki antik kalıntılar bu medeniyetlerin tarihini fısıldar. Simena ören yeri, 260 kilometrekarelik bir alanı kaplar. Antik kentte içerisinde lahitler, taş ocağı olarak kullanılmış adacıklar, 300 kişilik tiyatro, kaya mezarları, su sarnıçları, kale kalıntıları ve tapınak gibi bölümler vardır.

Kaleköy'e Nasıl Gidilir? Ulaşım Seçenekleri

Kaleköy’e karayolundan ulaşım sağlanamadığından deniz yoluyla gitmek gerekir. Üçağız Köyü’nden kalkan teknelere binerek Kaleköy’e ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Demre Çayağzı’ndan da Kaleköy’e de tekneler kalkar. Kaş ve Demre’den günübirlik tekne turları düzenlenir. Kaleköy Kekova adasının tam karşısında yer alır. Tekne turlarıyla çevredeki koyları da gezebilirsiniz. Kaleköy ve Demre arası 23 kilometredir ve Kaş ise bu şirin tatil beldesine 36 kilometre uzaklıktadır. Kaleköy’e karadan ulaşmak ise biraz zorludur. Sinema Kalesi’nın bulunduğu tepeyi aşarak köye yürüyebilirsiniz. Likya Yolu’nun bir parçası olan patikadan yürüyüş yaparak antik kalıntıların bulunduğu bölgeye ulaşabilirsiniz.

Kaleköy'de Görülmesi Gereken Yerler

Kaleköy’de ilk görülmesi gereken yerlerden biri Simena Antik Kenti’dir. Antik kentte bulunan ortaçağ kalesinden muhteşem bir manzara görülür. Suya gömülü Likya tipi ahitler oldukça etkileyicidir. Kekova batık şehir tekne turu yaparak deniz içindeki kalıntıları görme şansını yakalayabilirsiniz. Begonvillerin ve zakkumların süslediği sokaklarda gezintiye çıkabilirsiniz. Likya yolunun bazı bölümlerini yürüyebilirsiniz. Kaleköy etrafında birçok güzel koy bulunur. Tekne turuyla bu koyları gezmek mümkündür. Kaleköy’e gittiğinizde Simena kalesini mutlaka görmeli bu eşsiz manzara noktasından Akdeniz’in güzelliklerini keşfetmelisiniz.


 

Kaleköy Kalesi

Köyün en tepesinde bulunan Kaleköy Kalesine taş merdivenlerden 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Ortaçağ surlarının sarmaladığı kalenin iç kısmında tapınak ve stoa bölümleri yer alır. 300 metre yükseklikte, geniş bir alanda konumlanan kale kaya içinde oyularak inşa edilmiştir. Tiyatro ve lahit mezarlarında yer aldığı kaleden görülen manzara oldukça etkileyicidir. Kaleköy kalesinde üç ayrı medeniyetten izler görmek mümkündür. Likya döneminde kalmış olan antik mezarların kalenin kuzey kısmında yer alır. Roma döneminden kalmış olan surlar kaya mezarlarının üst kısmında görülebilir. Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan kalenin M.Ö. 400 yılında inşa edildiği düşünülmektedir.

Deniz Feneri

Kaleköy’e ziyarete geldiğiniz zaman mutlaka gezmeniz gereken bir yer varsa, orası da Kekova batık kentidir. Kekova batık kenti içerisinde iki deniz feneri bulunur. Denize batmış olan deniz fenerleri çok ilginç bir görsellik sunar. Kekova batık kentini gezerken deniz fenerlerinin büyüleyici görüntülerine odaklanabilirsiniz. Kekova adasında su altında kalan birçok farklı antik kalıntıyı da keşfedebilirsiniz. Liman ve mendirek, hamam, sarnıçlar ve batık şehir gibi kalıntılar arasında eşsiz bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Kaleköy'de Yapılacak Aktiviteler

Kaleköy tarihi dokusu kadar farklı zaman geçirme alternatifleri sunması açısından da keyifli bir destinasyon noktasıdır. Kaleköy’e geldiyseniz tepedeki kaleye çıkarak gün batımını izlemelisiniz. Köyün en üst kısmında yer alan kaleden muhteşem manzaraları seyredebilirsiniz. Kano kiralayarak antik kalıntılar arasında gezintiye çıkabilir aynı zamanda keyifli bir macera olarak kano gezintilerini deneyebilirsiniz. Portakal ve nar ağaçlarıyla dolu bahçelerin arasında gezebilir, köyün masalsı atmosferini keşfedebilirsiniz.

Tekne turları ile çevredeki koyları görme imkanınız da vardır. Patika yollar doğa yürüyüşü yapmak açısından keyifli bir deneyim sunar. Yerel festivallere katılarak bölgenin kültürel zenginliklerini keşfetme şansı bulabilirsiniz. Dalış yapmayı deneyerek su altı zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Bu bölgede ünlü olan keçi sütlü dondurmanın tadına bakabilirsiniz. Likya Lahiti etrafındaki balık lokantalarında lezzetli balıklar yiyebilirsiniz. Temiz ve berrak deniziyle harika olanaklar sunan plajda keyif yapabilirsiniz.

Su Sporları ve Dalış

Kaleköy denizinin antik kalıntılarla dolu olması su altı dalışı için benzersiz deneyimler sunar. Bu bölgede profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalış yapabilir, deniz altındaki esrarengiz dünyayı keşfedebilirsiniz. Batık şehrin gizemli kalıntılarını su altı dalışında yakından görebilirsiniz. Kanoyla gezintiye çıkabilir, kalıntıların çok yakınından geçebilirsiniz. Kaleköy çevresindeki bölgelerde sörf gibi su sporlarını yapabileceğiniz yerler bulunur. Kaleköy’e gidecekseniz dalış yapmayı mutlaka denemelisiniz. Bu bölge tüm dünyada nadir bulunan batık şehir keşiflerini yapabileceğiniz bir bölgedir. Hiç dalış yapmadıysanız bile profesyonel rehberler eşliğinde dalış yapma şansını yakalayabilirsiniz.

Yerel Festival ve Etkinliklere Katılım

Kaleköy’de düzenlenen geleneksel festivallere ve etkinliklere katılabilirsiniz. Kültürel etkinlikler ve festivaller bu bölgede sıklıkla düzenlenir. Simena Kalesi, açık hava etkinliklerine katılarak tarihi zenginlikler arasında eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Yerel mutfağın tanıtıldığı festivallerde Akdeniz lezzetlerini deneyebilirsiniz. Yerel festival etkinliklerinde yöresel el işi tasarımları keşfetmek mümkündür. Festivallere katılarak köyün yöresel zenginliklerini daha yakından tanıma olanağınız vardır. Az sayıdan oluşan yerel halk nüfusunun misafirperver tavırlarıyla çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.


 

Kaleköy'de Konaklama Tavsiyeleri

Kaleköy’de farklı yaşam tarzlarına hitap birçok konaklama seçeneği bulunur. Doğa ile iç içe, deniz kenarında ya da manzarayı en iyi görmenizi sağlayacak tepe kısımlarda konumlanmış tesisleri değerlendirebilirsiniz. Butik otellerin ortamları samimi bir atmosfer sunar. Kaleköy pansiyon tercihi açısından zengin seçenekler sunar. Deniz manzaralı pansiyonlar bu bölgede oldukça popülerdir. Şirin ve kaliteli küçük otelleri de tercih edebilirsiniz. Doğayla daha fazla iç içe olmak istiyorsanız kamping tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Dilerseniz de villa kiralayarak daha esnek ve özgür bir tatil planı yapabilirsiniz. Villa reyonu olarak geniş villa seçeneklerimiz içerisinde geçirmek istediğiniz tatile uygun villaları kolaylıkla bulabilir, sorunsuz şekilde kiralama yapabilirsiniz. Denize sıfır villa konaklama seçeneklerini keşfederek uyanır uyanmaz kendinizi plajda bulabilirsiniz. Bütçeye göre konaklamada farklı alternatifleri değerlendirmek mümkündür. Demre kiralık villa seçenekleri konusunda sitemizdeki alternatifleri inceleyebilirsiniz.

Denize Sıfır Konaklama Seçenekleri

Kaleköy’de denize sıfır konumlanmış birçok konaklama tesisi vardır. Butik otelleri pansiyonlar, apartlar arasından seçim yapabilirsiniz. Denize sıfır pansiyonlar kahvaltı hizmeti gibi birçok hizmet sunar. Butik otellerin deniz kıyısında restoranları bulunur. Denize sıfır butik oteller de yöresel lezzetleri denemenizi sağlayacak mutfak hizmetleri sunabilir. Daha özgür tatil için villa kiralama seçeneğini de seçebilirsiniz. Kalabalıklar tarafından rahatsız edilmeden size özel yaşam alanlarında Kaleköy’ün tadını çıkartabilirsiniz. Ancak Kaleköy’de tatil yapacaksanız önceden rezervasyon yaptırmak çok avantajlı olur. Yaz sezonunda bölgeye ilgi arttığından kalacak yerinizi önceden belirleyip, rezervasyon yaptırmalısınız.

Butik Oteller

Kaleköy’deki butik otel sayısı oldukça fazladır. Burası az nüfuslu ve küçük bir yer olduğundan butik oteller daha fazla tercih edilir. Butik otellerin denize yakın, denize sıfır, doğa ile iç içe gibi farklı lokasyon seçenekleri vardır. Birçok butik otelin deniz manzarası sunan oda alternatifleri bulunur. Kişi sayısına göre oda büyüklüğü tercih edilebilir. Butik otellerde sunulan hizmet detayları değişebilir. Butik otel seçimi yaparken ne gibi hizmetler sunduklarını öğrenerek daha iyi seçim yapabilirsiniz.

Kaleköy Gezisi İçin İpuçları ve Öneriler

Kaleköy tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile rüya gibi bir tatil planlayabileceğiniz tatil beldeleri arasında yer alır. Bu bölgede gezebileceğiniz çok fazla antik kalıntı bulunduğundan yürüyüş için hazırlıklı olmalısınız. Likya Yolu’nun bir bölümünü yürümek istiyorsanız trekking ayakkabısı gibi donanımlara sahip olmalısınız. Kaleköy tatil planının erken yapmak size birçok açıdan avantaj sağlar. Yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği bir bölge olduğundan önceden plan yapmak tatiliniz keyifli hale getirecektir. Kekova batık şehrini keşfetmek için mutlaka bir gün ayırmalısınız. Kaleköy gezinizi planlarken tekne turuyla çevre koyları gezmek için de bir gün ayırabilirsiniz.

Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Menü
İdeal Villanı BulYENİ
Villa Ara
×REZERVASYON OLUŞTUR
Giriş Tarihi
Çıkış Tarihi
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
  • İndirim
  • İndirim
  • Temizlik Ücreti
  • Isıtma Ücreti
  • Toplam Tutar
  • Ön Ödeme
  • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
Toplam
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Opsiyon
Dolu Günler
Giriş-Çıkış
Özellik
Sizi Arayalım
WhatsApp
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
x
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin