villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    21Mart2022

    Alanya’da Gezilecek Yerler

    Alanya gezilecek yerler listesi ilçenin çok yönlü ve turistik açıdan cazibesinin yüksek olması nedeniyle oldukça zengindir. Akdeniz kıyısında uzanan ve her yıl yerli-yabancı çok sayıda turist çeken sahil yerleşim bölgesi Alanya Antalya sınırlarına dahildir. Türkiye’nin en renkli, maceralı ve aynı zamanda huzurlu tatil yerlerinden biri olan Alanya hakkında öne çıkan bazı unsurlar şunlardır:

    • Antalya merkezin yaklaşık 140 km doğusunda olup buradan ortalama 2 saatlik bir mesafededir.
    • Küçük bir yarımada üzerine kurulmuştur.
    • Tam bir medeniyetler beşiğidir; tarihi milattan önce 20. yüzyıla uzanır.
    • Coğrafi açıdan çok etkileyici, mucizevi oluşumlara sahiptir.
    • Alanya gezilecek yerler listesindeki birçok nokta çeşitli doğa sporları için ideal koşullar sunar.
    • Belirli dönemlerde birçok ünlü festival, aktivite ve organizasyona ev sahipliği yapar.
    • Tarihi ve kültürel açıdan canlıdır; Alanya gezilecek yerler rehberi çok sayıda antik kenti de barındırır.

    Alanya’da Mutlaka Görülmesi Gereken En Popüler 10 Yer

    Alanya konumu nedeniyle tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklerle doludur. Dolayısıyla Alanya gezilecek yerler için bir gezi planı yapmak çoğu tatilci için heyecan vericidir. Mucize güzellikteki doğa oluşumları, nadide plajları, antik kentleri, müzeleri, festivalleri ve eğlence mekanları ile Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden biridir. İşte Alanya gezilecek yerler listesi:

     Alanya Kalesi

    alanya kalesi

    Alanya’da gezilecek yerler denildiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk yerlerden biri Alanya Kalesi’dir. Merkezde bulunan kale aynı zamanda Alanya’nın da sembolü haline gelmiştir. 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat inşa ettirilen Alanya Kalesi’nde bir açık hava müzesi görünümü vardır. Sarnıçlar, Selçuklular’dan kalma bir hamam, bedesten, Sultan Alaaddin Sarayı, birçok olaya şahitlik yapan zindan ve bir deniz feneri tarihi yapıları sevenler için keyifli tur anıları bırakır. Deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre yukarıda konumlanan Alanya Kalesi ihtişamlı ve uzun surları ile de çok dikkat çekicidir. Kalenin çevresinde ise çok sayıda tarihi ev ve konağın yanı sıra birbirinden güzel el işi ürünlerin satıldığı tezgahlar bulunur. Alanya gezilecek yerler rehberinde çoğu kişi için Alanya Kalesi ilk sırada gelir.

    Dim Mağarası

    dim mağarası

    Mağara gezmeyi sevenlerin Alanya gezilecek yerler arasında pek de kaçırmak istemedikleri doğal güzelliklerden biri Dim Çayı ve Mağarası’dır. Kestel’de; Alanya merkezin yaklaşık 11 km uzağında bulunan Dim Mağarası aynı ismi taşıyan çay ile birlikte ilçenin en etkileyici doğal oluşumlarından birini meydana getirir. Yıl boyunca ortalama 18 derecelik sabit bir ısıya sahip olan mağara elektrikle aydınlatılır. Sütun, sarkıt ve dikitlerin güzelliği ise gizemli bir ambiyans oluşturur. Aynı zamanda ziyaretiniz esnasında derinliği yaklaşık 2 metre olan bir göl ve küçük havuzlar da görebilirsiniz. Türkiye’nin görkemli mağaralarından biri olarak gösterilen Dim Mağarası’nda bir de seyir terası vardır. Bu noktadan Alanya manzarası oldukça güzeldir. 410 metre uzunluğundaki mağaranın bulunduğu tesislerde Dim Vadisi ve Çayı da turistler tarafından büyük ilgi görür. Alanya gezilecek yerler için liste oluşturmak istiyorsanız ilçenin bu ünlü mağarasını da gezi güzergahınıza dahil edebilirsiniz.

    Kleopatra Plajı

    alanya sahili

    Alanya gezilecek yerler arasında Kleopatra Plajı altın renkli kumlarıyla, turkuaz rengi berrak deniziyle, koyuyla ve çevresini kuşatan doğal güzelliklerle en popüler noktalardan biridir. Rivayete göre ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın Alanya’da olduğu zamanlarda her gün yüzmek için geldiği Kleopatra Plajı merkeze de oldukça yakındır. Denizin en ilgi çekici özelliklerden biri ise kıyıdan yaklaşık 8-10 metrelik bir mesafeye kadar sığ olmasıdır. Aynı zamanda Kleopatra Plajı denizinin dalgalı olması ile de meşhurdur. Masmavi ve berrak denizin dibi kolaylıkla görülebilir, plaj mavi bayraklıdır. Alanya gezilecek yerler arasında en önemli noktalardan biri olan Damlataş Mağarası’nın hemen yanından başlayan plaja giriş ücretsizdir; soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanı vardır.

    Sapadere Kanyonu

    sapadere kanyonu

    Sapadere Köyü’ndeki kanyon Alanya gezilecek yerler listesinin turistik açıdan en cazibeli doğal oluşumlarından biridir. Tertemiz havası ile yenilenme hissi yaşayabileceğiniz Sapadere Kanyonu’na ulaşmak için Alanya merkezin 40 km kadar doğu yönüne gitmeniz gerekir. 400 metre yüksekliği ve 700 metre uzunluğu olan kanyonda huzur verici bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kanyonun etkileyici havasını pekiştiren şelale ise görülmeye değer bir güzelliği yansıtır. Bu bölümde şelalenin suları çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılan ve içinde yüzülebilen bir havuza dökülmektedir. Kanyonu ziyaret edenlerin en sevdikleri yerlerden biri olan havuzda buz gibi suların içinde serinleyip, yüzmeniz mümkündür. Tabiat olarak harika bir doğa ortamı sunan kanyonda dinlenip bir şeyler yemeniz için kafeterya ve restoranlar da vardır. Sapadere Kanyonu Alanya gezilecek yerler rehberinde özellikle doğa sevenler için önerilebilecek en güzel bölgelerden biridir.

    Damlataş Mağarası

    damlataş mağarası

    Türkiye’nin ilk defa turizme açılan mağarası olan Damlataş Mağarası Alanya gezilecek yerler arasındadır. Damlataş Mağarası’nın değişik atmosferi içinde 200 metrekarelik alana yayılmış sarkıtların görünüşü oldukça etkileyicidir. Mağaranın yüzyıllar öncesinde oluştuğunun tahmin ediliyor olması ise burayı daha da değerli kılar. Işıklandırmayla mistik bir havaya bürünen mağaranın uzun sarkıtları, dikitleri ve binlerce yıllık sütunları ile beraber derin çatlakları da dikkat çeker. Bir mayın patlaması sonucunda ortaya çıkan Damlataş Mağarası aynı zamanda şifalı yönüyle de bilinir. Sadece yerli değil yabancı turistler de astım hastalığına iyi geldiği söylenen mağarada vakit geçirmek için buraya akın eder. Alanya’nın merkezine sadece birkaç km uzaklıkta olan mağaraya ulaşım oldukça kolaydır. Alanya gezilecek yerler arasındaki en popüler mağaralardan biri haline gelen Damlataş Mağarası’nda siz de unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

    Syedra Antik Kenti

    syedra antik kenti

    Alanya’da tarihi bir yolculuğa çıkmak istediğinizde gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri de Syedra Antik Kenti’dir. Alanya gezilecek yerler listesindeki tarihi bölgelerden olan antik kent Anadolu Selçuklular’dan Bizans İmparatorluğu’na, Osmanlılar’dan Roma ve Helenistik Dönem’e kadar binlerce yılın izlerini taşır. Kazı çalışmalarıyla çok sayıda eser hala daha gün yüzüne çıkmaktadır. 9.yüzyıldan kaldığı tahmin edilen Syedra Antik Kenti’nde özellikle Roma ve Bizans dönemine ait kalıntılar dikkat çeker. Antik kentin ziyaretçileri ören yerinde tiyatro, mağara, tapınak, evler, surlar, sarnıçlar ve havuzlar ile karşılaşır. Özellikle Vaftiz Mağarası’na ilgi büyüktür. Buranın dinsel amaçlı olarak kullanıldığı tahmin edilir. Duvarlarında freskler ve içinde bir de vaftiz havuzu vardır. Alanya gezilecek yerler rehberinde tarihi zenginliğiyle öne çıkan Syedra Antik Kenti merkeze ortalama 20 km uzaklıkta olup, geniş bir tepeye yayılır.

    Alanya Arkeoloji Müzesi

    alanya arkeoloji müzesi

    Alanya gibi tarihi milattan öncesine uzanan; çok çeşitli medeniyet ve kültürlerin etkisi altına giren bir bölgede merakınızı celbedebilecek müzeler bulunur. Bunlardan biri olan Alanya Arkeoloji Müzesi de “Alanya gezilecek yerler” listesine alınabilecek bir kültür merkezidir. Tarihe ve arkeolojiye ilgi duyan çoğu kişinin çok beğendiği müzede Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma, Helenistik ve onun da öncesindeki dönemlere ait birbirinden değerli eserler sergilenir. Arkeoloji ve Etnografya olarak bölümlere ayrılan müze başka bölgelerden de getirilen Anadolu uygarlıklarına ait eserler ile sürekli genişler. Fenike dilinde yazılmış bir taş yazıt Alanya çevresinde bulunmuş en eski eser olma ünvanını taşır. Ayrıca Herakles Heykeli de müzedeki meşhur eserler arasındadır. Müze gezmeyi seven tatilcilerin Alanya gezilecek yerler listesi içine burayı da dahil etmeleri önerilir.

    Kızılkule

    kızıl kule

    Alanya gezilecek yerler arasında popülarite seviyesi yüksek olan ve Selçuklu mimarisini tüm görkemiyle gözler önüne seren tarihi yapılardan biri Kızılkule’dir. Alanya Kalesi’ne eklenen Kızılkule ismini aldığı kırmızı renkli tuğlaları ile göz kamaştırır. Alanya Limanı’nın doğu bölümünde yer alan Kızılkule beş kattan oluşur. Yörüklere ait etnografik eserler ve Alanya’nın kültürünü yansıtan öğeler ziyaretçilerin ilgi odağındadır. 1979 senesinde açılan ve Alanya gezilecek yerler listesinde bulunan Kızılkule ilgi çekici bir müzeye de sahiptir. Kızılkule’deki bu meşhur müzeyi gezdiğinizde Alanya yöresine ait motif ve detaylarla üretilen kilimleri, halıları, giysileri, ev-mutfak eşyalarını vb. görebilirsiniz. Ayrıca Alanya’nın en çarpıcı manzaralarından birine sahip olan teras katı da Kızılkule’ye ayrı bir cazibe katar. 85 basamaklı taş bir merdivenden bu teras katına çıkılabilmektedir. Alanya ile özdeşleşen yapılardan biri olan Kızılkule’de tarihin ve manzaranın tadını çıkarabilir; bu tarihi yapıyı Alanya gezilecek yerler arasına ekleyebilirsiniz.

    Alanya Tersanesi

    alanya tersanesi

    Alanya’nın tarihi zenginliğini tatilcilerle buluşturan yerlerden biri olan Alanya Tersanesi Kızılkule’nin yanında bulunur. Alanya gezilecek yerler listesinin önemli yapılarından olan ünlü tersane Kızılkule ve Alanya Kalesi gibi Selçuklular zamanında I.Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Yanında küçük bir de plaj bulunan tersane tasarım aşamasında da plandığı gibi bolca güneş alır. Kemerli beş gözü ve genel mimarisi ile yüzyıllar öncesinden nostaljik bir hava taşıyan Alanya Tersanesi şu anda gemi ve denizcilik konseptiyle faaliyetlerini sürdüren bir müze olarak ziyaretçilerle buluşur. Özellikle denizcilik ile ilgilenenlerin “Alanya gezilecek yerler” listesinin gözde mekanlarından olan tersanede Osmanlı donanmasına ait bir yelkenli, tatlı su kuyusu, gemi yapımında kullanılan çeşitli aletler, antik dönemden kalma bir vinç gibi çeşitli eşyalar sergilenir. Alanya gezilecek yerler rehberinize dahil edebileceğiniz bu ünlü tersanede keyifli zaman geçirebilirsiniz.

    Alanya Seyir Terası

    alnya seyir terası

    Alanya gezilecek yerler listesinde ilçenin güzelliğini ve Akdeniz manzarasını kuşbakışı izleyebileceğiniz bir seyir terası da vardır. Belediyeye ait bir işletme olan seyir terasının denizden 650 metre kadar bir yüksekliği bulunur. Seyir terasının manzarasını farklı kılan özelliklerden biri Alanya’yı oldukça geniş bir açıdan görmesidir. Alanya gezilecek yerler arasında bulunan Kleopatra-Damlataş Plajları, Alanya Kalesi, Kızılkule, Tophane, Tersane gibi ilçenin hem doğu hem batısındaki birçok noktaya hakim bir manzara önünüze serilir. Özellikle manzara için gidecekseniz gün batımı anını tercih edebilirsiniz. Seyir terası manzarasıyla öne çıksa bile aynı zamanda insanların ağırlıklı olarak hafta sonunda akın ettiği bir parktır. Dinlenmek, piknik yapmak ve manzara eşliğinde kahvaltı etmek Alanya gezilecek yerler rehberinin meşhur seyir terasında gerçekleştirilebilecek keyifli aktiviteler arasındadır.

    Alanya’da Nerede Konaklanır?

    Alanya gezilecek yerler için zengin içerikli bir liste oluşturulabilir. Aynı zamanda Alanya konaklama yeri bakımından da geniş bir kesimin zevkine ve bütçesine uygun alternatifler sunar. Alanya gezginlerinin en çok yöneldikleri konaklama seçeneklerinden biri de villa kiralama yöntemidir. Doğal güzelliklerin ortasında, otellere kıyasla daha rahat hareket edebileceğiniz unutulmaz bir tatil planı yapabilirsiniz. Antalya kiralık villalar sayfamızı inceleyerek gezilecek yerler listemizdeki noktalara yakın bölgelerde konaklayabilirsiniz.

     


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:22:04

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin