villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    26Ocak2023

    Fethiye Gezilecek Yerler Rehberi

    Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktasıdır Fethiye. Yemyeşil doğası, turkuaz mavisi tertemiz denizi, birbirinden güzel plajları ve koyları, tarihi mirası, kültürel yapısı ile ilgi toplamaktadır. Gezilmesi ve görülmesi gereken birçok lokasyona sahiptir. Fethiye gezilecek yerler, tatilini burada geçirmek isteyenlerin araştırdıkları konulardan biridir. Size yardımcı olması için hazırladığımız Fethiye gezilecek yerler listemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

    Kelebekler Vadisi

    Fethiye gezilecek yerler denildiğinde insanın aklınahemen saklı cennet Kelebekler Vadisi gelir. Ölüdeniz beldesi sınırları içinde yer alır. Turkuaz mavisi denizi, yeşille mavinin kavuşmasının yarattığı eşsiz manzara görenleri kendine hayran bırakacak niteliktedir. Sarp kayalıklarla çevrili vadi, ismini barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve Kaplan kelebeğinden almaktadır. 50 m yükseklikten dökülen şelale Vadi’nin ortasından geçip Akdeniz’e ulaşmaktadır. 1. derecede doğal sit olduğu için doğası bozulmadan kalmıştır. Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

    Ölüdeniz

    Ölüdeniz, Fethiye ile özdeşleşmiş bir tatil beldesidir. Fethiye merkezden dolmuşlarla 5-10 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. 2006 yılında yapılan oylamada %82 oyla dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Eşsiz denizi ve manzarasıyla oldukça popüler bir plajdır. Denizi, adı gibi durgun ve sakindir. Ölüdeniz Plajı iki kısımdan oluşmaktadır. Birincisi denize doğru bakınca solda kalan uzun kumlu bir sahili olan Belcekız Plajı’dır. İkincisi ise Ölüdeniz olarak tanınan lagündür. Ölüdeniz aynı zamanda yamaç paraşütü yapmak için harika manzarası ve hava şartları ile ideal noktalardan biridir. Fethiye gezilecek yerler listesinde üst sıralarda olmayı hak eden bir lokasyondur.

    Telmessos Antik Kenti

    Telmessos Antik Kenti, Fethiye sınırları içindeki ilk yerleşim yeri olması açısından önemlidir. Telmessos’taki yerleşimin M.Ö. 2. bine hatta ismindeki filolojik değerlendirmeler sonucu M.Ö.3. bine kadar geriye gittiği düşünülmektedir. Deniz ve karayolu ulaşımının geniş bir ağa yayılması sonucunda ticareti gelişmiştir. Dolayısıyla zengin bir kent haline gelmiştir.

    Roma dönemi yerleşim günümüz yerleşimin altında kalmıştır. Antik dönem yerleşimi de bölgede gerçekleşen depremlerle günümüze ulaşamamıştır. Modern yerleşimin güneyinde kayalara oyulmuş tapınak cepheli mezarlar ve şehrin çeşitli noktalarına yayılmış lahitler günümüze kalan eserlerdir. Kaya mezarlarından en ihtişamlı olanı üzerindeki yazıtta göre M.Ö. 330’ larda gömüldüğü düşünülen Amyntas’ın mezarıdır. Son yıllardaki kazı çalışmalarıyla Telmessos Antik Tiyatrosu’nun kalıntıları da gün ışığına çıkarılmaya başlanmıştır.

    Tlos Antik Kenti 

    Tarihe meraklıysanız ve antik kalıntıları ziyaret etmekten keyif alıyorsanız Fethiye gezilecek yerler arasında bulunan antik kentler oldukça zengin bir yelpaze sunar. Likya Birliği’nin en önemli kentlerinden biri olan Tlos, Fethiye’ye 42 km mesafede bulunur. Tlos Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınmıştır. 500 metre dik yamaçlarda doğal olarak korunaklı akropolünün çevresi yer yer surlarla çevrilmiştir. Tlos Kalesi’ne çıkarken yamaçlara oyulmuş tapınak cepheli kaya mezarları görülmesi gereken kalıntılarıdır. Bu mezarların en dikkat çekeni bir kanatlı at Pegasus'un üç başlı canavar Chimera savaş halinde tasvir edildiği  Bellerephontes’e ait mezardır. Akropolün eteğinde stadyum, hamam, tiyatro ve kilise kalıntıları görülmesi gereken diğer mimari kalıntılarıdır. Kalenin alt kısmında ise Likya duvar kalıntıları ve altı kemerli ayakta duran kapısı görülmektedir.

    Afkule Manastırı

    Fethiye ilçesinde Kayaköy ve Gemiler Koyuna yakın bir konumda bulunmaktadır. Fethiye gezilecek yerler arasında Afkule Manastırı, tarihi ve manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Afkule Manastırı, Ayios Elefterios adından bir keşiş tarafından kayalara oyulmuştur. Keşiş öldükten sonra tek katı olan manastıra ek bir kat ilave edilerek sarnıcını büyütülmesiyle işlevinin devam ettirilmesi sağlanmış. Manastıra belli bir noktaya kadar dolmuşlarla ya da aracınızla gidebilirsiniz. Kalan yolu masmavi deniz manzarası eşliğinde devam ederek manastıra ulaşabilirsiniz.

    Babadağ

    Babadağ, Fethiye’nin en yüksek rakımlı yeridir. Çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Fethiye mor yıldız, çakal nergis ve Karia kral tacı gibi bitki çeşitliliğine sahiptir. Babadağ, yamaç paraşütü ile de öne çıkmaktadır. Dünyanın en güzel yamaç paraşütü parkurları arasında gösterilir. Uzman pilotların yardımıyla gün batımını karşılayabileceğiniz heyecanlı ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Uçuş, Ölüdeniz Plajı’nda son bulmaktadır. Adrenalin tutkunlarınıeşsizbir manzaranın keyfini sürecekleri 30-40 dakika bekliyor.

    Kabak Koyu

    Fethiye’ye 8 km uzaklıkta yer alır. Faralya köyü sınırları içerisinde yer alır. Kızılçamlarla çevrili ve masmavi denizle buluşan köy 1. derecede sit alanı olarak koruma altındadır. Koy, derin bir vadinin denize kavuştuğu noktada konumlanır. 200 m genişliğinde bir plaja sahiptir. Koyda Aladere’nin oluşturduğu şelaleler ve göletler yer almaktadır. Tabloya bütün olarak bakıldığında eşsiz bir manzarayla karşılaşılıyor. 

    Kabak Koyu Plajı’na giriş ücretsizdir. Bir tesis olmadığı için şezlong ve şemsiye kiralama şansınız olmuyor. Denizden çıkınca duş alabileceğiniz bir alan mevcuttur. Denizi dalgalı ve hemen derinleşebilir. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğanın içinde sessiz ve kendinizi dinleyebileceğiniz bir tatil için oldukça elverişlidir. Merkezden dolmuşlarla ya da aracınızla 1 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. 

    Saklıkent Kanyonu 

    Saklıkent Kanyonu, Muğla’ya bağlı Seydikemer ilçesinde yer alır. Fethiye’ye 50 km uzaklıkta yer alır. Aynı zamanda bir milli park olan kanyon, 300 m derinliği ve 18 m uzunluğuyla dünyanın en derinlerinden biridir. Akan suların kayaları binlerce yıl aşındırmasıyla meydana gelmiştir. Kış aylarında su seviyesi yükseldiği için yaz aylarında 4 km’lik parkurda yürüyebilirsiniz.Kayalara yerleştirilmiş ahşap parkurda doğanın sunduğu güzellikler eşliğine macera dolu bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.Serin sularında yüzebilirsiniz. Adrenalin seviyorsanız macera dolu bir rafting yapabilirsiniz.

    Çalış Plajı

    Fethiye ilçesinde yer alan Çalış Plajı, 3-4 km’lik uzun kumsalı ve tertemiz masmavi denizi ile yazın sıcaklarından bunalan yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği bir plajdır. Merkezden 5 dakikalık yürüyüş mesafesiyle kolay bir ulaşımı vardır. Çalış Plajı, gün batımının en güzel izlenebildiği yerlerden biri olarak da ün salmıştır. Sakin denizi ve merkeze yakın olması çocuklu aileler tarafından daha çok talep görmesini sağlar. Plajda aynı zamanda eğlenceli su sporu aktiviteleriyle de harika bir tatil geçirebilirsiniz.

    İztuzu Plajı

    İztuzu Plajı, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yer alır. 4.5 km uzunluğunda bir plaja sahiptir. Tatlı su ve deniz suyu arasında bulunan nadir plajlardan biridir. Plaja Caretta carettaların yumurtalarını bırakmasından dolayı"Kaplumbağa Plajı" olarak da bilinir. Yumurtaların zarar görmemesi için düzenli olarak işaretlenir. Yumurtaların korunması için plaj, sabah 08:00 ile 20:00 arasında hizmet vermektedir. Turistlerin ilgi odağı olan plaj, doğal yapısı ve temizliği ile dünya çapında birçok ödüle layık görülmüştür. İztuzu Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir tesis bulunmaktadır.

    Fethiye Merkez

    Fethiye’nin çevresindeki doğal ve tarihi güzellikler kadar merkezinde de onlarca gezilecek ve görülecek lokasyon bulunmaktadır. Karia ve Likya kentlerinin kesiştiği noktada kurulan bugünkü Fethiye’nin kurulduğu yerde Telmessos Antik Kenti bulunuyordu. Merkezi kıyı kesiminde iç bölgelere doğru iyi bir planlama ile gezebilirsiniz. Fethiye Müzesi, Çalış Plajı, Paspatur Çarşısı, Şemsiyeli Sokak merkezde görülmesi gereken yerlerdendir. Gün batımından sonra ışıl ışıl sokaklarında gezebilir, cafe ve barlarında eğlenebilir, hediyelik eşya dükkanlarından el emeği olan ürünlerden alışveriş yapabilirsiniz. 

    Katrancı Koyu Tabiat Parkı 

    Fethiye merkeze 16 km mesafede yer alan Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nda hem kamp yapabilir hem de denize girme fırsatı yakalayabilirsiniz. Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunun eşliğinde şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Koyda iki tane plaj bulunmaktadır. Birinci plajda daha çok günübirlik olarak gelenlerin denize girdiği koy, ikincisi kamp yapmak için gelenlerin kullandığı koydur. Denizi sığ ve sakindir. Bu özelliğiyle çocuklu aileler ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için oldukça idealdir. Kumlu bir plaja sahiptir. Piknik alanına baktığımızda masalar, yürüyüş parkurları, çeşme ve tuvalet bulunmaktadır. Bu alanı daha çok yerel halk tercih etmektedir. 

    Fethiye Nerededir ve Nasıl Gidilir?

    Fethiye, Muğla’ya 130 km mesafede bulunur. İzmir, Muğla, Antalya karayolu üzerinde yer alır. Doğusunda Antalya, batısında Marmaris bulunur. Zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesi ve önemli bir turistik bölgesidir.

    Muğla Fethiye beldesine nasıl gidilir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Fethiye’ye ulaşım konusunda birçok seçenek bulunmaktadır. Havayolu ile Fethiye’ye gitmek isterseniz Fethiye’ye yakın konumda olan Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Muğla’da bulunan Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayabilir ya da Havaş, Muttaş servisleriyle Fethiye otogarına 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. 

    Otobüs ile Fethiye’ye gitmek istediğinizde ise Türkiye’nin birçok şehrinden düzenlenen otobüs seferleriyle Fethiye otogarına ulaşım sağlayabilirsiniz. Otogardan günün her saati kalkan dolmuşlarla birçok turistik beldeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

    Fethiye’ye özel aracınızla gitmek isteyebilirsiniz. İstanbul’dan yola çıkacaksanız İstanbul - İzmir, İzmir - Aydın, Aydın - Muğla otoyollarını kullanabilirsiniz. 790 km’lik yol yaklaşık 9 saat sürmektedir. Ankara’dan Fethiye’ye özel aracınızla ulaşmak istediğinizde Polatlı - Afyon - Isparta güzergahını kullanarak Fethiye’ye varabilirsiniz. 630 km mesafelik yol yaklaşık 7 saat sürmektedir. İzmir’den Fethiye’ye aracınızla gitmek istediğinizde ise İzmir - Aydın otoyolundan sonra Muğla D400 yolu ile doğrudan Fethiye’ye ulaşabileceksiniz. İzmir-Fethiye arası 334 km’dir.

    Fethiye Nereye Bağlı ve Coğrafi Özellikleri Nelerdir?

    Muğla ilinin 13 ilçesinden biri olan Fethiye, özellikle turizm açısından oldukça gelişmiştir. Fethiye, Muğla’nın en büyük yüzölçümüne ve yerleşim alanına sahip ilçesidir. Fethiye’nin eski ismi Meğri’dir. Rumcada "uzak diyar" anlamına gelen Makri kelimesinden türediği düşünülmektedir. Fethiye, Ege ve Akdeniz’in kesişme noktasında yer alır ve Türkiye’nin önemli tatil beldelerinden biridir.

    Coğrafi konumu itibariyle Fethiye, Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesini ayıran çizgide Akdeniz tarafında yer alır. Doğu ve güneydoğusunda Antalya ili, güneyinde, güneybatısında ve batısında Akdeniz, kuzeybatısında Dalaman ilçesi, kuzeyinde Durdur ve Denizli illeri bulunmaktadır. Önemli akarsuları Kargı ve Eşen Çaylarıdır. Yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı dağlarından en yüksek olanları, Babadağ, Akdağ, Mendos ve Girdev’dir. Fethiye irili ufaklı birçok koy ve körfezle çevrilidir. Fethiye’ye bağlı 18 adet ada bulunmaktadır. Akdeniz iklimine sahip olması nedeniyle Fethiye’de yaz tatili uzun sürmektedir.

    Fethiye’de Nerede Konaklanır?

    Fethiye'de gezilecek yerler listenizi tamamlarken gün sonunda huzurla dinlenebileceğiniz ve konforlu bir yerde konaklamaya ne dersiniz. Doğanın içinde, tertemiz orman havasını soluyabileceğiniz korunaklı ve özel havuzlu bir villada tatilinizi geçirebilirsiniz.Fethiye villa kiralamaile birbirinden güzel ve konforlu yüzlerce villa arasından bütçenize ve zevkinize uygun olanı Villa Reyonu’nundan bulabilirsiniz. Deniz ve doğa manzaralı, evinizin konforunu yakalayabileceğiniz kiralık villalarda ailenizle, arkadaşlarınızla veya eşinizle unutulmaz anılara dönüşecek Fethiye tatili yaşayabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 5.12.2023 14:56:29

    Gezilecek Yerler
    Fotoğraf Galerisi
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin